USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На медицину волинським чорнобильцям виділили більше 7 мільйонів

31 Січня 2015 09:00
На пільгове медичне обслуговування волинян, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС, у 2014 році виділили 7, 4 мільйонів з обласного бюджету.

Про це під час брифінгу у департаменті соціального захисту населення Волинської облдержадміністрації повідомила заступник директора департаменту соцполітики Волинської ОДА Оксана Гобод.

З її слів, майже 7 з половиною мільйонів гривень, виділених з бюджету області на медицину для чорнобильців, дали можливість відшкодувати витрати по 14345 заявах за придбані лікарські засоби за пільговими рецептами лікарів та по 764 заявах за послуги щодо зубопротезування.

Так, середній розмір виплати по ліках на одну особу становить 458 гривень, по зубопротезуванню – 923 гривні.

Найбільші на Волині суми виплат - у Камінь-Каширському, Любешівському, Маневицькому районах та у Луцьку. Вони становлять 6-8 тисяч гривень на одну особу. Громадяни, яким відшкодували значні кошти, потребують постійного лікування із застосуванням дорогих медичних препаратів.

Нагадаємо, з першого вересня 2014 року розпочала діяти програма «Комплексне медико-санітарне забезпечення та лікування онкологічних захворювань із застосуванням високовартісних медичних технологій громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи». На виконання програми з державного бюджету надійшло 2, 08 мільйона гривень.

З метою забезпечення ефективного та цільового використання бюджетних призначень, департаментом соціального захисту населення здійснено розподіл коштів між лікувальними закладами області.

Впродовж чотирьох місяців 2014 року Волинською обласною клінічною лікарнею закуплено лікарських засобів та виробів медичного призначення на мільйон 375 тисяч гривень та надано медичну допомогу 36 постраждалим особам. Проведено високовартісні операції заміни суглобів, імплантації штучного клапана, коронарне шунтування.

У Волинському обласному дитячому ТМО надали медичну допомогу одній онкохворій дитині, на лікування якої витрачено 38,4 тисячі гривень.

В обласному онкологічному диспансері пролікували 41 особу на загальну суму 302, 18 тисячі гривень. Поряд із цим, департаментом укладено договори щодо лікування онкологічних захворювань ще у 34 постраждалих громадян.

Раніше Інформаційне агенство Волинські Новини повідомляло скільком волинським чорнобильцям «світять» квартири. Окрім цього, на сайті йшлось про те, що через складну ситуацію в країні волинські чорнобильці відмовлялись проходити санаторно-курортне лікування в оздоровчих закладах Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської, Черкаської областей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
лучани Показати IP 31 Січня 2015 09:05
Оплачувати потрібно тільки реальним чорнобильцяв, а не жителям полісся.
українка Показати IP 31 Січня 2015 09:48
УКРАЇНЦІ МОЇ ДОРОГІ !!! МОЛІМОСЯ ПОВСЯКЧАС ЗА НАШУ УКРАЇНУ !!!! ЗА НАШИХ ХЛОПЦІВ -ЗАХИСНИКІВ. ЗА ЩАСЛИВЕ ПОВЕРНЕННЯ ДО ДОМУ СИНІВ, БАТЬКІВ, ЧОЛОВІКІВ !!!! МОЛИТВА МУР ПРОБИВАЄ!!! БОЖЕ , СПАСИ І СОХРАНИ УКРАЇНУ І ЇЇ ЛЮДЕЙ . ДАВАЙТЕ ВСІ В 21.00 год щоденно молитися до БОГА- ОТЦЯ НАШОГО небесного за хлопців наших,що на СХОДІ, за мир і спокій на УКРАЇНІ . МОЛІМОСЯ ,МОЛІМОСЯ,МОЛІМОСЯ....Боже, дай мудрості політикам і українським і російським припинити цю дурну війну !!!!
цікаво Показати IP 31 Січня 2015 11:40
Реальних чорнобильців практично не залишилось. А сім мільйонів піде дійсно на підробні посвідчення....
Цікавому до цікаво Показати IP 31 Січня 2015 14:16
6-8 тис грн це "хімія" онкохворим (запитання чи потрібно посвідчення)
українка Показати IP 31 Січня 2015 14:57
Любіть один одного !!! Все минає, гріх зостається ...Не робіть один одному того, щоб ви не хотіли, щоб Вам те хтось робив !. БОЖЕ, СПАСИ І СОХРАНИ УКРАЇНУ І ЇЇ НАРОД.
Анонім Показати IP 31 Січня 2015 19:31
Знову пільги. Доколє будуть ці пільги? Задрали ці пільговики.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus