USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині – спалах гепатиту А

26 Лютого 2014 11:42
Ситуація із захворюванням на грип на Волині – стабільна. Епідеміологічний поріг не перевищений, переконують у Волинській обласній санітарно-епідеміологічній станції. Але з іншими хворобами у області є занепокоєння.

Про це розповіла заступник головного лікаря з санітарно-гігієнічних питань Волинської СЕС Лариса Дутковська. Під час спільної наради підрозділів ОДА і голови обласної ради сьогодні, 26 лютого, вона повідомила, що в області зафіксували спалах гепатиту А в школі села Черче Камінь-Каширського району. З її слів, там уже 2 тижні хворіють діти на «жовтуху», або як її ще називають, «хворобу Боткіна».

Є одиночні випадки захворювань на вірус гепатиту А і в школі № 13 міста Ковель та в інтернаті села Липляни Ківерцівського району.

Також, з її слів, занепокоєння викликає і ситуація з кором. Лариса Дудковська повідомила, що показник хворих на кір в області – вище загальноукраїнського.

Довідка. Вірусний гепати А - гостра інфекційна хвороба з ураженням печінки. Вірус гепатиту А потрапляє до організму з їжею або водою. Джерелом інфекції є хворий. У початковому періоді гепатиту А хворий відчуває загальну кволість, відсутність апетиту, нудоту, помірно підвищується температура тіла. На 5—7-й день додається жовтяниця, печінка й селезінка збільшуються. Зазвичай, гепатит А закінчується видужанням, але у разі невідповідного лікування може давати тяжкі ускладнення (атрофія печінки, печінкова кома). Хворий гепатитом А обов'язково має бути госпіталізований.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
1941—45 Показати IP 14 Березня 2017 20:31
Зато на "МОДЕРН-ЕКСПО" дають трубочькі Б/У-на алкотестер.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus