USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

На базі Ковеля лікуватимуться мешканці 4-х районів

6 Січня 2012 10:33
Лікувальні установи Ковельського, Старовижівського, Турійського та Ратнівського районів Волині вже об’єднані у так званий Ковельський госпітальний округ.

Про це повідомили у прес-службі ОДА.

На базі Ковельської центральної районної лікарні проведено нараду з обговорення механізмів взаємодії адміністраторів та медиків у рамках новоствореного Ковельського госпітального округу.

Нагадаємо – до нього увійшли лікувальні установи Ковельського, Ратнівського, Старовижівського та Турійського районів.

Під час обговорення в Ковелі враховано досвід об’єднання Шацької та Любомльської районних лікарень в єдиний медичний простір, в тому числі – аспекти фінансування медичних послуг, яке буде здійснюватись з бюджетів різних рівнів та різних адміністративних одиниць.

Що стосується статистичних ліжкомісць, загальний фонд Ковельського госпітального округу зросте на 450 і становитиме 1190 ліжок. Це дозволить поліпшити умови перебування хворих у стаціонарах. Уже в січні лікарі Ратнівського, Старовижівського та Турійського можуть спрямовувати своїх пацієнтів на лікування до Ковельської ЦРЛ. У цій же лікарні прийматимуть пологи турійчанок.

Медики сподіваються, що після оптимізації структури лікарень названих районів у місцевих жителів відпаде гостра потреба у госпіталізації в обласній клінічній лікарні. Не секрет, що з огляду на низький рівень медичного обладнання ЦРЛ та зважаючи на вищу кваліфікацію обласних фахівців, нині хворі Волині намагаються будь-якою ціною потрапити на обстеження і лікування одразу до обласного центру.

Для усунення диспропорцій у єдиному медичному просторі у Ковельську центральну районну лікарню за державні кошти додатково закуплять сучасне медичне обладнання, навчать персонал ним користуватись. Після цього в обласну клініку прийматимуть пацієнтів лише за направленням з госпітальних округів - тих, хто справді потребує високоспеціалізованого лікування.

Для оперативного підвезення хворих до центру госпітального округу розширять можливості Ковельської станції швидкої допомоги. Замість 15-ти нині діючих буде організовано роботу 22-ох бригад, що працюватимуть у нових спецавтомобілях, які планується придбати за кошти державного бюджету України.

Карети швидкої базуватимуться на 13-ти підстанціях невідкладної допомоги округу. Їх робота контролюватиметься диспетчерською службою з системою навігації та зв’язку, що дозволяє в реальному часі відстежувати рух автомобіля та за потребою – заздалегідь готувати операційну залежно від стану пацієнта, якому необхідна допомога.

Після реорганізації швидка допомога прибуватиме у найвіддаленішу точку округу, тобто на місце виклику, не пізніше, ніж за 20 хвилин.

Підсумовуючи, голова облдержадміністрації Борис Клімчук зазначив, що про повноцінну медичну реформу в Україні можна буде однозначно стверджувати після введення страхової медицини, яка довела свою ефективність в усьому цивілізованому світі. Проте до такої реформи необхідно готуватись завчасно за принципом: «Гроші в медичній допомозі ходять за хворим пацієнтом, а не за пустим ліжкомісцем. В цілому ж охорона здоров’я залежить від профілактики хвороб, якісної діагностики та вчасного кваліфікованого лікування».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Базис Показати IP 6 Січня 2012 16:47
Розумно,але трохи ранувато! Швидка допомога-не завжди швидка. Тепер необхідно в кожній сільській раді тримати один черговий автомобіль!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus