USD 40.75 41.10
  • USD 40.75 41.10
  • EUR 40.70 41.20
  • PLN 10.30 10.45

На Волині – 4 випадки захворювання «свинячим» грипом

28 Березня 2013 18:00
Волинська область наблизилася до епідемічного порогу – 6 тисяч 560 хворих на ГРВІ та грип зафіксували протягом останнього тижня.

Про це інформує видання «Волинська газета».

Працівники Державної санітарно-епідеміологічної служби Волині протягом осінньо-зимового періоду слідкують за ситуацією в області і визначають, носіями яких вірусів є мешканці області.

У результаті таких досліджень у чотирьох волинян виявили вірус групи «В», а ще в чотирьох – вірус групи «А» штаму Н1N1. У народі його називають «свинячим».

«Нинішнього сезону згаданий різновид пандемічного грипу спостерігається в легшій формі, ніж ми мали в попередні роки. Тому жодного летального випадку в результаті захворювання грипом в області не зареєстровано. Якщо ж аналізувати ситуацію загалом щодо ГРВІ та грипу, то Волинь хоч і наблизилася до епідемічного порогу, але за останній тиждень рівень захворюваності знизився на 13 відсотків порівняно з попереднім тижнем», - розповідає заступник начальника головного управління Держсанепідслужби у Волинській області Лариса Дудковська.

Зазвичай, каже, питання про епідемію ГРВІ та грипу наприкінці березня вже не виникає. Проте нинішні аномальні холоди дещо відтермінували завершення епідемічного сезону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus