USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині бракує грошей для профілактики СНІДу

30 Березня 2011 11:03
На Волині бракує грошей для фінансування профілактичних програм боротьби з ВІЛ-інфекції/СНІДу та для роботи з уразливими групами населення – споживачі ін’єкційних наркотиків, жінки комерційного сексу, чоловіки, що мають нетрадиційну статеву орієнтацію).

Про це йшлося 30 березня на засіданні обласної Координаційної Ради з проблем ВІЛ-інфекції/СНІДу, туберкульозу та наркоманії, - повідомили у прес-службі Волинської ОДА.

З початку епідемії – 1996 року – в області виявлено близько трьох тисяч ВІЛ-позитивних осіб. На сьогодні на Волині проживає 1918 ВІЛ-позитивних, тобто 152,65 на 100 тисяч населення. З них - 36 діти.

Антиретровірусну терапію отримують 247 осіб, з них - 32 дитини.

Як зауважив заступник волинського губернатора Олександр Курилюк, передбачено достатнє фінансування для забезпечення обстеження населення – майже 1 мільйон гривень у 2010 році та пропорційне збільшення фінансування до 2013 року.

Є фінансування і для забезпечення безкоштовними молочними сумішами дітей, народжених ВІЛ-позитивними матерями, - кажуть чиновники.

Щоправда недостатньо коштів передбачено для фінансування профілактичних програм та для роботи з уразливими групами населення (споживачі ін’єкційних наркотиків, жінки комерційного сексу, чоловіки, що мають нетрадиційну статеву орієнтацію).

Фінансування заходів для роботи з вказаними групами населення передбачено за рахунок коштів Гранту Світового Глобального фонду по боротьбі з ВІЛ/СНІДом, туберкульозом та малярією, яке триватиме до середини 2012 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus