USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

На Волині вакцинують дітей

3 Травня 2013 12:16
Кількість вакцинованих дітей проти інфекційних хвороб відповідно до Національного календаря щеплень на Волині зросла протягом минулого року.

Про це УНН повідомили у прес-службі МОЗ.

«Основним завданням імунопрофілактики є створення популяційного імунітету населення держави на рівні 95%. При відповідальному ставленні населення до свого здоров'я, широкій інформаційно-просвітницькій кампанії та достатній забезпеченості вакцинами можна уникнути тяжких інфекційних захворювань. Адже кращого захисту від інфекційних хвороб, ніж вакцинація, ще не придумали», - цитує відомство головного спеціаліста з педіатрії Управління охорони здоров'я облдержадміністрації Людмилу Рожко.

Фахівець розповіла, що щеплення у 2012 році проводились відповідно до плану імунобіологічного захисту населення Волинської області від інфекційних хвороб, перспективних обсягів профілактичних щеплень. У 2012 році було передбачено охопити імунопрофілактикою 370 101 особу, тобто 273 319 дітей.

Щодо статистичних показників, то у 2012 році ситуація зі щепленнями дітей в області поліпшилась: вакцинація новонароджених проти туберкульозу зросла на 24%, вакцинація проти дифтерії, правця, кашлюку дітей до 1 року - на 20%, вакцинація проти кору, епідпаротиту і краснухи - на 10%, ревакцинація в 6 років - на 22%, вакцинація поліомієліту до 1 року - на 6%. За кошти громадян вакциновано проти дифтерії, правця, кашлюку, поліомієліту 1180 дітей.

«Тенденція відмови від вакцинації наразі різко пішла на спад. Зокрема молоде покоління турбується про своїх діток і намагається дотримуватися календаря щеплень», - розповіла лікар-імунолог комунального закладу «Луцька міська дитяча поліклініка» Євгенія Андрусенко.

Нагадаємо, в середньому 350 українських дітей щороку помирає від інфекцій, які можна попередити вакцинацією. В Україні, відповідно до Національного календаря щеплень, обов’язковою є вакцинація від 10 інфекційних хвороб: дифтерії, правця, кашлюку, кору, паротиту, поліомієліту, туберкульозу, гепатиту В, краснухи та гемофільної інфекції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
лахматий будун Показати IP 3 Травня 2013 16:22
не треба тут розписувати величезні проповіді про вакцинацію, чогось моїй дитині за останні півроку жодної не запропонували. говорити всі можуть,а як до діла доходить - нема доставок. перевіряйте інформацію перед випуском в друк

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus