USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Найбільше радіації у молоці, ягодах і грибах, – СЕС

20 Квітня 2011 13:02
Хоча рівні вмісту радіонуклідів у сировині та продуктах харчування у Волинській області знизилися у порівнянні з першими роками після аварії на Чорнобильській АЕС, все ж вони залишаються досить високими.
Це призводять до формування високих рівнів внутрішнього опромінення, – пишуть Відомості.UA.
«Щорічно установами державної санітарно-епідеміологічної служби Волинської області проводиться близько 12000 тисяч гамма- та бета-спектрометричних досліджень продуктів харчування на вміст радіонуклідів цезію-137 та стронцію-90, близько 560 досліджень води господарсько-питного водопостачання та до 50 досліджень поверхневих вод на вміст радіонуклідів, каже завідувачка радіологічним відділом обласної СЕС Ольга Гусєва. – Аналіз результатів моніторингу свідчить, що перевищень контрольних рівнів за останні роки у воді не виявлено».
Найбільш радіоактивно забрудненими у Волинській області залишаються молоко, дикорослі ягоди та гриби. Раніше реєструвалися непоодинокі випадки перевищення вмісту радіоактивних речовин у м’ясі, картоплі, лікарській сировині і навіть насінні.
У радіологічній лабораторії обласної санепідстанції в 2010 році виявлений високий вміст радіонуклідів у молоці – 170 беккерелів на кілограм (село Галузія Маневицького району), сухих грибах – 35398 беккерелів на кілограм (Камінь-Каширський район), ягодах лісових свіжих – 600 беккерелів на кілограм (Маневицький район).

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus