USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.30
  • PLN 9.76 9.95

Передати не можна залишити. Скільки коштів отримає Ковельська вузлова лікарня

4 Лютого 2016 12:12
В обласному бюджеті для Ковельської вузлової лікарні на 2016 рік виділено 1,8 мільйона гривень. Разом з медичною субвенцією, виділеною місту на пацієнтів цього закладу, сума для цього закладу складатиме 3,6 мільйона.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії обласної ради з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області сьогодні, 4 лютого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЧОМУ ВУЗЛОВУ ЛІКАРНЮ В КОВЕЛІ ХОЧУТЬ ШВИДКО «ЗІПХНУТИ» НА ВОЛИНЬРАДУ?

Нагадаємо, у червні облрада ухвалила намір прийняти у власність «Державний заклад «Вузлова лікарня станції Ковель» державного територіально-галузевого об’єднання «Львівська залізниця».

Зауважимо, що, згідно із документами, обласна рада зобов’язалася використовувати об’єкт передачі як заклад охорони здоров’я і не відчужувати його в приватну власність.

Уже в серпні Кабмін видав розпорядження про передачу цілісного майнового комплексу у спільну власність територіальної громади. За депутатами облради лишився один крок – ухвалити прийом об'єкта.

Однак в комунальну власність приймається майно, а що робити з колективом, з самою юридичною особою – до сьогодні ніхто не знає. Частина працівників уже пішли працювати в інші заклади. Але майно може бути прийняте лише тоді, коли всі питання з колективом і юридичною особою лікарні – держпідприємством - будуть вирішені.

Зі слів директора департаменту фінансів облдержадміністрації Ігоря Никитюка, на лікарню з обласного бюджету виділено 1,8 мільйона як субвенцію для Ковеля, і ще 1,8 мільйона в бюджет міста Ковеля. До слова, раніше утримання лікарні коштувало 11 мільйонів гривень.

Більше коштів на заклад, згідно з чинним законодавством, на утримання видати не можуть, адже заклад не виконує функцій обласного закладу. Кошти з обласного бюджету можна буде виділяти лише після перепрофілювання закладу в обласний.

Частина депутатів висловлювала пропозицію передати заклад Ковелю, і місто швидко «розбереться» із закладом. Варто зауважити, що Ковельський міський голова Олег Кіндер одним з перших підняв питання утримання закладу і наголошував, що міському бюджету його утримання буде надто дорого. Зрештою, потому і з’явилися пропозиції прийняти лікарню в обласну комунальну власність. Тому навряд чи Ковельська міська рада буде втішена подібним розвитком подій.

Так, звучать декілька пропозицій: переобладнати лікарню на хоспіс, на реабілітаційний центр для бійців АТО. Однак, сьогодні чіткої відповіді, що стане з лікарнею, на Волині немає. Депутати нового скликання, члени комісії з питань охорони здоров’я взагалі збираються провести виїзне засідання, що вже робили їх попередники. Таким чином, лікарня залізничників у Ковелі досі в «підвішеному стані».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus