USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Підвищений тиск – у 12 мільйонів українців

8 Червня 2011 14:31
В Україні третина дорослого населення має підвищений артеріальний тиск.
Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив керівник відділення симптоматичних артеріальних гіпертензій Інституту кардіології імені Стражеска АМН України Юрій Сіренко, – інформує Експрес.
«У нашій країні близько 12 мільйонів осіб мають підвищений артеріальний тиск, водночас контролюється це захворювання лише у 14% хворих», – зазначив він.
Він каже, що недостатнє лікування артеріальної гіпертензії не є особливістю лише нашого населення. «Досвід країн, де вже давно працюють національні програми щодо артеріальної гіпертензії, свідчить, що від 66 до 95% хворих з артеріальною гіпертензією лікуються погано, не досягаючи необхідного зниження артеріального тиску», – сказав Сіренко.
Професор наголосив, що особливі проблеми спостерігаються у лікуванні артеріальної гіпертензії у сільській місцевості. «У сільській популяції нашої країни знають про наявність артеріальної гіпертензії у 68% осіб – 56% чоловіків та 87% жінок. А гіпотензивні препарати приймають лише 38% хворих – 23% чоловіків та 56% жінок, а ефективність лікування – лише 8% (3% серед чоловіків та 15% жінок)», – наголосив Сіренко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus