USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Розповіли, чому припинили фінансувати лікарню в Самарах

17 Січня 2017 19:57
Фінансування лікарні в селі Самари з 2017-го року припинили. В Ратнівському районі говорять про байдужість районної та обласної адміністрацій, а ті, своєю чергою, про заборони прокуратури.

Нагадаємо, ще на початку січня селяни «взяли в облогу» Володимира Гунчика через припинення фінансування лікарні. Тоді голова облдержадміністраціїпообіцяв звернутися в райраду, аби там виділили кошти на фінансування майнового комплексу. Однак кошти й досі не передбачили. З цього приводу голова Ратнівської районної ради Михайло Макарук каже, що ніякого листа не надходило, а механізм, який пропонує губернатор - недієвий.

У коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини Володимир Гунчик пояснює, чому не можна фінансувати лікарню за таким принципом, який був раніше.

«Те, що говорять, буцімто ми не хочемо фінансувати лікарню – повна ахінея. У нас немає «Самарівсьокї лікарні», є майновий комплекс, який виконує відповідні функції. От коли він отримає ліцензію, тоді буде медзакладом. А зараз там трудяться люди, не маючи на це права.

Щодо тих пропозицій, які вносив голова облдержадміністрації, то вони бюджетно та юридично правильні. Адже у цій ситуації, що склалася, в міжбюджетних відносинах, єдине правильне рішення – надати субвенцію з районного сільському бюджету на підтримку майнового комплексу. Так можна отримати гроші й виплачувати заробітну плату», - розповідає голова ОДА Володимир Гунчик.

У районній раді ж просили про інший механізм передачі коштів - аби райдержадміністрація, як балансоутримувач, виступила з пропозицією дати їм гроші на фінансування лікарні.

Втім, запевняє Гунчик, що проти такого механізму негативно виступає прокуратура.

«Питання ставлять так, буцімто, два роки тому можна було фінансувати через РДА, а зараз ні. А відбувалося це тому, що чотири роки тому покійний екс-голова ОДА Борис Клімчук,земля йому пухом, прийняв вольове рішення й сказав: «Фінансуйте». І якось воно так крутилося. Коли ж закінчилася ліцензія й прокуратура зробила перше зауваження, то ми «обережно» це сприйняли, але продовжили фінансування. Потім знову нам сказали, що будемо нести відповідальність за порушення. Тому й пропонуємо інший механізм фінансування.

Я б рекомендував голові райради, як молодому спеціалісту, вчити міжбюджетні відносини, адже медична субвенція може бути направлена лише медичному закладу, а такий відсутній юридично», - наголошує Гунчик.

Також він зауважив, що керівництво медзакладу може підготувати необхідні документи й подати їх в Міністерство охорони здоров'я, аби приїхала спеціальна комісія та надала ліцензію.

Нагадаємо, що лікарня обслуговує три населених пункти – Язовні, Самари, Оріхово та 47 хуторів, а це майже 4000 людей (серед них – 60 діток до року). Стаціонарне відділення лікарні розраховане на 25 пацієнтів: цілодобове стаціонарне відділення – на 15, денне – на 10 ліжок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Він Показати IP 17 Січня 2017 20:48
Немає кому прийняти вольове рішення
Гунчик Показати IP 17 Січня 2017 20:54
Ти сам маєш привезти комісію і зробити ліцензію. А як ні то пішов нах*р з волині до свого шоколадного петтушка

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus