USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Серед анонімних наркоманів Волині – здебільшого молодь

31 Березня 2011 10:22
Офіційна статистика свідчить про зменшення кількості наркозалежних на Волині, проте фахівці переконують, що вірити їй не потрібно – наркоманів значно більше, ніж усі думають.
Про це говорили під час засідання координаційної ради з питань протидії СНІДу, туберкульозу та інших соціально-небезпечних хвороб у середу, 30 березня.
Як повідомив головний лікар обласного наркологічного диспансеру Микола Дацюк, останнім часом на Волині спостерігають динаміку до скорочення кількості наркозалежних людей – кількість хворих зменшилась на 5%.
Проте офіційна статистика фіксує далеко не всіх – поза її увагою лишаються анонімні наркомани. І це переважно молодь, каже Дацюк.
«Зараз в області 1 485 осіб стоять на обліку. Але цифра занижена. В дійсності їх значно більше», – переконує головлікар наркодиспансеру.
Дацюк також розповів, що нині сотня наркозалежних волинян проходить замісну терапію – вони вживають медикаменти, які замінюють хворим наркотики, полегшуючи таким чином складний процес лікування від залежності. Отримують ці препарати вони безкоштовно.
«Це позитив. Вони не крадуть, не вчиняють злочинів», – констатував медик.
Програма замісної терапії діє в області з 1999 року, а у 2013 вона завершується. Фінансується вона європейськими грантодавцями. Щоб продовжити цю програму і в майбутньому потрібні міліонні ресурси.
Проте Дацюк сумнівається, що в держбюджеті такі кошти знайдуться. А чи захоче Європа знову фінансувати це питання – поки невідомо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus