USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Стентування у лікарнях Луцька безплатні для всіх?

21 Жовтня 2013 13:28
«Інфаркти та інсульти тепер більше діагностуємо не у дідусів, а у чоловіків, яким ще жити й жити, дітей ростити, працювати. А вони у 40 років можуть стати інвалідами»,- з прикрістю констатують медики.

От і Сергій В., лучанин, 39 років й ніколи не думав, що потрапить до відділення інтенсивної терапії після приступу стенокардії. Він регулярно займався спортом, грав за любительську футбольну команду. Однак, як зізнається, багато курив - півтори пачки цигарок щодня. При цьому ночами ще недосипав, бо писав статті для інтернет-сайтів. «Маленька дитина, тому шукав, як підзаробити. І серцевий напад був для мене, як сніг на голову. Не витримав організм такого режиму», - розповідає Сергій.

«Коли я вже потрапив до лікарні, дізнався причину болю, що у мене інфаркт, перша думка була – де ж взяти кошти на лікування й операцію. Адже ходять розмови, що суми потрібні просто астрономічні. У мене було два виходи: або кредит з великими відсотками брати, або ж терміново щось продавати з майна», - каже він. «І я був приємно вражений тим, що стент у серце мені поставлять безкоштовно! Виявляється на Волині діє така програма «Волинькард», завдяки якій допоможуть мені й багатьом іншим пацієнтам. Дату операції вже призначили. Після неї я зможу повноцінно жити й працювати», - зазначив Сергій.

«А потім все залежить від самої людини»,- кажуть медики, - «Змінить своє ставлення до життя й здоров’я, то все буде гаразд. А якщо й далі нехтуватиме рекомендаціями лікарів, то гарантувати ніхто нічого не може».

Сусід Сергія по палаті інтенсивної терапії, п’ятдесятирічний Микола підкреслює: «Не чекайте поки вдарить грім, десь закололо, заболіло в грудях, то перш за все зробіть кардіограму, щоб виключити інфаркт. Бо я чотири місяці лікував спину, а виявилося, що то серце».

До слова, з 2005 року в Луцьку, на базі міської клінічної лікарні, працює обласний центр кардіоваскулярної патології. Близько 5000 пацієнтів із захворюваннями серцево-судинної системи щорічно отримують від фахівців Центру допомогу. Із них – близько 500 - з інсультами головного мозку та до 300 - з інфарктом міокарда. І ці небезпечні хвороби значно помолодшали.
Лікарі також розповідають, що вже надто часто «швидкі» привозять до них молодих чоловіків, віком 35-45 років: «І серце у них вкрай зношене, бо не бережуть себе, ведуть неправильний спосіб життя, недосипають, зловживають нікотином, алкоголем».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
дддд Показати IP 21 Жовтня 2013 16:43
да, якщо щось і безкоштовне, то лікарю однаково треба грошей дати,бо не зайде лишній раз і не гляне, на коридорі ловиш,а він каже, що всі призначення у медсестри і всі правильні.Нема тепер обходів лікарів, як то колись було...
лучанин Показати IP 21 Жовтня 2013 16:46
Повна борехня. Бюджетний стент коштує більше 8 тисяч грвень. Це підтвердив Клімчук, коли приїжджала Акімова. Та й та не соромиться говорити, що грошей на всіх немає. А які ПАКРАЩЕННЯ!
Знаючий Показати IP 21 Жовтня 2013 16:59
Бюджетний стент справді коштує 8 тисяч, але ви за нього не платите. Хочете модний - купуйте самі, а бюджетний - безплатно.
маруся до Знаючий Показати IP 2 Листопада 2013 00:20
те, що має бути безкоштовно, лікар продає за помірну ціну

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus