USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

Тубдиспансеру допоможуть Ахметов і Палиця. ОНОВЛЕНО

4 Липня 2012 18:42
Коштом благодійного фонду Ріната Ахметова у волинському тубдиспансері оновлять діагностичне обладнання, а народний депутат Ігор Палиця пообіцяв виділити на реконструкцію приміщення, де встановлять устаткування, 700 тисяч гривень.

Про це 3 липня розповів голова ОДА Борис Клімчук.

З його слів, благодійний фонд Ріната Ахметова допоміг обласному онкодиспансеру. Мовляв, за кошти організації придбано медичні прилади, які встановлять у закладі. «Станемо крупним центром в цій галузі медицини», ‒ висловив думку губернатор.

Також він повідомив, що фонд профінансує придбання устаткування для тубдиспансеру. «Вони почали новий проект по туберкульозу. Мова йде не про лікування, а про діагностику туберкульозу», ‒ стверджує Клімчук.

Як пояснив чиновник, благодійна організація виділить на обладнання 3,5 мільйона гривень. «Але потрібне спеціальне приміщення. Його вже знайшли в обласному тубдиспансері. Однак не було грошей на реконструкцію», ‒ сказав голова ОДА.

Він розказав, що зателефонував до народного депутата України Ігоря Палиці, і той погодився профінансувати ремонт приміщення. Палиця, не роздумуючи, погодився виділити на капітальний ремонт занедбаної будівлі на території диспансеру 700 тисяч гривень.

«Хочу подякувати Ігорю Петровичу за допомогу і підтримку, адже якби ми не знайшли коштів, то лабораторія поїхала б в інше місто», ‒ зазначив губернатор.

Тепер волиняни і мешканці сусідніх областей зможуть пройти оперативне обстеження. Адже таке обладнання встановлять тільки в Києві та Луцьку.

«Сучасна лабораторія, на основі аналізу ДНК допоможе нам швидше діагностувати різні форми туберкульозу. Вона життєво необхідна і сьогоднішня подія стала для нас приємною несподіванкою. Сердечно дякуємо народному депутатові Ігорю Палиці за турботу про волинян», – зазначив генеральний директор обласного медичного територіального протитуберкульозного об’єднання Василь Загорулько.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ОПТИМІСТ Показати IP 4 Липня 2012 22:38
ДОБРЕ, ЩО ОНОВЛЮЄМО ТЕКСТИ.МОЖЛИВО ВЛАДНІ МУЖІ ПОДБАЮТЬ ЩЕ І ПРО ДУШІ.
xxx Показати IP 5 Липня 2012 00:15
А рік тому,про Палицю ніхто не чув.А зараз, кожна новина про нього. Вибори!
Коментататор Показати IP 5 Липня 2012 09:23
Оновлено головного редактора

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus