USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцькій райлікарні відкрили хірургічне відділення

16 Жовтня 2015 08:16
У Луцькій районній центральній лікарні нещодавно відкрили хірургічне відділення та котельні на альтернативному виді палива, що дасть можливість заощадити кошти з державного бюджету не менш як 800 тисяч гривень у порівнянні, якби установа опалювалась природним газом.

Про це повідомили у відділі інформаційної діяльності, інформаційних технологій та комунікацій з громадськістю Луцької РДА.
Окрім хірургічного відділення та котельні, у закладі охорони здоров'я, відкрили ще й рентген-кабінет, на ремонт якого з районного бюджету виділили більше 200 тисяч гривень.
Як повідомили в райраді, за рахунок коштів районної ради проведена тендерна процедура на закупівлю рентген-діагностичного комплексу вартістю 2 500 000 гривень. В цілому, рентгенологічний кабінет оснащений флюорографічним апаратом з цифровою обробкою знімків та рентген-діагностичним комплексом, за допомогою якого здійснюється діагностика різноманітних органів та систем для підтвердження діагнозів.

А також лікарня отримала подарунок від переможця тендеру - кардіоапаратуру, на суму 200 тисяч гривень. Крім того, у 2015 році за кошти районного бюджету, а це близько 700 тисяч гривень, відбулось перекриття даху медичної установи. А також покращений благоустрій біля лікувального закладу, на що виділили 120 тисяч гривень, відремонтована дорога, що веде до лікарні, у співфінансуванні районного бюджету та бюджету Липинської сільської ради у сумі 200 тисяч гривень. Наразі у Луцькій районній центральній лікарні триває ремонт неврологічного відділення.

У своїх вітальних словах очільники району зауважили, що дуже важливим аспектом у будь-якій роботі є порозуміння між керівництвом медичного закладу та представниками різних гілок влади.

Так, голова Луцької райради Олексій Гвоздецький поінформував присутніх про те, що депутати районної ради одноголосно підтримують питання щодо виділення коштів на потреби медичної галузі. А зі слів головного лікаря Луцької районної центральної лікарні Сергія Михайловича, складовими аспектами успішної медицини є кадри, новітні технології та комфортні умови для лікування пацієнтів.
«На сьогодні, я думаю, ми досягли поєднання всіх цих складових. У нас тут достатньо гарні умови для лікування», – зазначив головний лікар.

Як йдеться у повідомленні, з районного бюджету на заклади охорони здоров'я (Луцька районна центральна лікарня та Торчинська номерна лікарня) лише у 2015 році виділили кошти у сумі – 6 мільйонів 100 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus