USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

У маневицькій лікарні оселилася казка

8 Липня 2016 17:11
Проект Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» «Підтримка обдарованої молоді» допоміг здібним студентам Луцького вищого професійного училища будівництва та архітектури втілити свої ідеї у життя. Завдяки стипендіатці Фонду Ользі Філюк та команді, яку дівчина зуміла згуртувати навколо себе, в обласній дитячій лікарні в Луцьку вже з’явились казкові палати в хірургічному, онкогематологічному відділеннях та консультативній поліклініці. Тепер настав час виходити на нові горизонти діяльності. Так з’явилась ідея розмалювати палату в лікарні у Маневичах.

Про це повідомили у прес-службі Фонду.

Дитяче відділення у Маневицькій центральній районній лікарні розраховане на 25 ліжок. 10 років тому, аби малечі було веселіше, працівники закладу розмалювали самотужки коридори лікарні. Проте у палатах так і залишились білі стіни. Заступник головного лікаря з дитинства Тетяна Самчук звернулась у Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» з проханням посприяти в облаштуванні реабілітаційного відділення.

Вона каже, що основне завдання арт-кімнати – донести в дитячі душі казку та дати дітям відчути, що вони не самі. Тетяна Самчук впевнена, що співпраця з Фондом буде продовжуватися і в майбутньому.
Студентки ВПУ будівництва та архітектури Ольга Філюк та Вікторія Король розповідають, що їм потрібен був об’єкт для виконання дипломної роботи. В Фонді дівчатам запропонували продемонструвати свої таланти, прикрасивши стіни маневицької лікарні. Оля та Віка працюють в парі не вперше, тому добре знають здібності одна одної та легко знаходять спільну мову. У лікарні їм дозволили малювати на вільну тему. Так дійшли висновку зобразити море і ховрахів, які живуть у казковій місцині.

Студентки кажуть, що їм сподобалося ставлення медичного персоналу, який постійно цікавився, як проходить робота. Та найбільше вразила реакція на їхню творчість дітей, адже час перебування художниць у лікарні перетворився на справжнє дійство для дітлахів, які могли побачити, як працюють живописці.
«Якось ми з Олею йшли по коридору і побачили маленьких діток, які дуже плакали, їх не могли втихомирити. Кажемо до них: ходіть побачите, що ми малюємо… Діти дивилися, щупали руками… Дуже приємне відчуття», – ділиться враженнями Вікторія Король.

Загалом дівчата «оживили» 4 кімнати реабілітаційного відділення. Саме тут проходитимуть медико-соціальну адаптацію 350 дітей з особливими потребами з усього району.

І, можливо, саме казкові друзі з лікарняних стін допоможуть юним пацієнтам швидше одужати.

Незабаром, окрім арт-кімнати, дитяче відділення Маневицької центральної районної лікарні матиме тренажерну, сенсорну та палату психологічної допомоги. Завдяки Фонду «Тільки разом» приміщення обладнають спорт-інвентарем, необхідною технікою та приладдям, аби діти із особливими потребами мали усе необхідне для ефективної реабілітації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
о Показати IP 8 Липня 2016 17:15
а ще казкові ціни!
Василь до о Показати IP 8 Липня 2016 17:25
А це не вам кому*істи заважали?
Лучанин Показати IP 8 Липня 2016 17:23
Молодці! Нехай би облдержадміністрація взяла це до уваги і забезпечила б цих дівчат постійними робочими місцями щоб по всій області так виглядали дитячі палати. Та й дорослим теж було б приємно якби на стінах був намальований якийсь пейзаж. Побільше б такого!
Лучанка Показати IP 8 Липня 2016 17:39
Талановито і дуже гарно, молодці!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus