USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку на продавців алкоголю й цигарок дітям «полюватимуть»

11 Червня 2013 18:47
В обласному центрі Волині відбудеться акція, основна мета якої - зберегти здоров’я молоді, а також розвинути у юних лучан бажання вести здоровий спосіб життя.

У рамках цього заходу волонтери та активісти громадських організацій будуть шукати торгові точки, де продають спиртне та цигарки дітям, словом, на недобросовісних продавців організовуватимуться справжні облави.

Про це сьогодні, 11 червня, розмовляли під час прес-конференції з питань організації акції «Відповідальність починається з мене» у Палаці культури міста Луцька.

За словами начальника відділу у справах сім’ї та молоді Леоніда Лаби, акція «Відповідальність починається з мене» є всеукраїнською й Луцьк також долучився до неї.

Основними метою проведення цього заходу є виявлення фактів порушень законодавства щодо незаконного продажу неповнолітнім алкогольних напоїв та тютюнових виробів; обстеження вулиць на предмет наявності зовнішньої реклами алкогольних напоїв та тютюнових виробів; здійснення інформаційно-просвітницької роботи; формування відповідального ставлення молоді до свого здоров’я.

Попередні результати подібних акцій засвідчують, що на місцевому рівні об’єдналися зусилля та ресурси державних структур, громадських організацій, волонтерів, представників бізнесу та громади – до проблеми формування здорового способу життя.

Також Лаба розповів про заходи, що планують проводити регулярно у рамках згаданої акції. Тож обов’язковими будуть рейди щодо виявлення фактів продажу та вживання неповнолітніми алкогольних напоїв і тютюнових виробів. Розповсюджуватиметься соціальна реклама, а про факти продажу дітям спиртного і тютюну можна буде повідомляти на гарячу лінію. Також організовуватимуться флеш-моби, екологічні акції. Не оминуть активісти і шкіл: у закладах освіти вестиметься активна пропаганда здорового способу життя.

Підтримати цю акцію вирішила й громадська організація «Народний патруль».

«Максимально будемо долучатися до рейдів. Буде автомобіль від нашої організації, тож зможемо оперативно реагувати на порушення», - заявив голова «Народного патруля» Назар Романюк.

Директор Луцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ліна Галан зазначила, що вони й раніше поширювали у закладах торгівлі наклейки із написом «Я не продаю алкоголь неповнолітнім». Вона зауважила, що у центрі є телефон довіри ( 25-60-42), на який можна зателефонувати з 08.00 до 17.00 й повідомити про факти продажу алкоголю та тютюну неповнолітнім. Отриману про порушення інформацію передаватимуть правоохоронним органам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ку-ку Показати IP 11 Червня 2013 23:06
пиво продають неповнолітнім, які постійно грають в карти на вул Ярощука 15. А горілку з собою приносять, а може і купують в томуж магазині. А чи є дозвіл на той літній майданчик?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus