USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку очікують спалах туберкульозу

11 Жовтня 2011 17:56
Кількість вакцини БЦЖ для дітей Луцька є недостатньою, а тому вже через п’ять років медики очікують спалах захворювань на туберкульоз.
Про це стало 11 жовтня відомо під час наради головних лікарів міста.
Заступник генерального директора обласного протитуберкульозного диспансеру з диспансерної роботи Микола Кирилюк повідомив, що за дев’ять місяців 2011 року сталися позитивні зрушення у виявлені різних форм туберкульозу. Зокрема, впродовж цього року захворювання на туберкульоз різних форм виявили первинно у 77 осіб.
У минулому році за аналогічний період було 88 осіб. Серед форм захворювання переважають малі форми туберкульозу.
Зменшилася і кількість смертей. Якщо у минулому році від сухот померли 22 людей, то в 2011-му – 11.
Однак з тих, хто захворів, половина – люди працездатного віку, які, втім, не працюють.
Також медик зазначає, що кількість людей, які хворіють у місцях позбавлення волі, не є дуже великою. У Цуманській колонії цього року виявлено кілька таких випадків, у Маневицькій – близько десяти.
Утім є проблема з рецидивом хвороби, яку лікар пов’язує з низькою забезпеченістю ліками.
«По-перше, в нас трошки знизилася забезпеченість протитуберкульозними препаратами, особливо другорядними. З потреби ми мали 50% препаратів другорядних, тобто для лікування бацилярних хворих, або хворих, що перехворіли на туберкульоз. То ми в цьому році получаємо ще половину від того. По-друге, вони дуже дорогі. Є флакони, які коштують 400-500 гривень», – каже Кирилюк.
Збільшилася і кількість дітей, хворих на локальні захворювання. Якщо у минулому році не було виявлено жодної дитини чи підлітка, що захворіли на туберкульоз, то у цьому році 2 таких дітей та 1 підліток.
«Ми йдемо до досить серйозної ситуації. В нас немає специфічної іонізації. Нам дали тільки тепер 1200 доз вакцин БСЖ для роддому. А на вакцинацію немає нічого, нуль. Відповідно туберкуліну немає. В цьому році лишаться дітки, в слідуючому році лишаться дітки. Потім як то кажуть можуть зробити винуватими медицину… Компанія вакцинації провалилася», – каже медик.
Кирилюк прогнозує, що при такій тенденції спалах захворювань серед дітей на туберкульоз буде досягнутий через 5 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
небайдужа Показати IP 11 Жовтня 2011 19:25
то його нема, то є. як казала Лучанка - вакцина зявилася? Або ж ні. Як подивилася на дійство в поліклініках: до одного кабінету і хворі малі дітки, і здорові, і підлітки(медогляд!!!), і бабусі(бо не всі мамусі можуть відпроситися з роботи)...то звичайно, не тільки туберкульоз будемо мати!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus