USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Відкриття закладу у Луцьку: амбулаторія сімейної медицини. ФОТО

20 Серпня 2013 13:40
Нова амбулаторія загальної практики сімейної медицини почала працювати за адресою вулиця Привокзальна, 13.

Відкриття нової амбулаторії загальної практики сімейної медицини відбулося 20 серпня.

У церемонії відкриття взяли участь Луцький міський голова Микола Романюк, начальник управління охорони здоров’я Луцької міської ради Федір Кошель та секретар луцької міської ради Григорій Пустовіт.

Міський голова повідомив, що цей заклад став шостою амбулаторією, яку відкрили у Луцьку. З його слів, планують відкрити ще п’ять амбулаторій - на Вишкові, вулицях Дубнівській, Гордіюк та Рівненській.



Також чиновник побажав, щоб люди приходили у амбулаторію не з хворобами, а просто поміряти тиск, отримати консультацію.

«Досвід показує, що люди задоволені амбулаторіями. Лікарі в нас є, їм потрібно дати гарне обладнання, щоб вони могли здійснювати діагностику, оперативно приймати рішення стосовно лікування», - ще відмітив градоначальник.





Заклад облаштували частково за кошти Поліклініки №1 та частково за рахунок міського бюджету та меценатів. Федір Кошель високо оцінив сучасний портативний електрокардіограф, який подарував амбулаторії «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк».





Як повідомила сімейний лікар Наталія Сенатос, на разі, у амбулаторії працюють три лікарі, які обслуговують десять тисяч населення, у майбутньому кількість сімейних лікарів планують збільшити.

Під час оглядин приміщень амбулаторії керівник міста висловив ідею забезпечити амбулаторію ще й доступом до мережі інтернет. З його слів, планують об’єднати в єдину мережу електронну базу даних про мешканців міста, які користуються послугами амбулаторій сімейного типу, поліклінік та лікарень. Це полегшить працю лікарів. Окрім цього, маючи доступ до інтернету, лікарі зможуть надавати консультації один одному за допомогою скайпу.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus