USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Українці зможуть безкоштовно виміряти рівень холестерину у крові

31 Травня 2013 18:27
Безкоштовне дослідження рівня холестерину в крові у дітей віком 5-10 років можна буде зробити з 1 червня в Україні.

Про це пише Корреспондент.

Такі дослідження відбуваються у рамках профілактики ризику розвитку атеросклерозу і серцево-судинних захворювань. Аналогічна акція у квітні стартувала в Польщі, окрім цього подібні заходи відбуваються в багатьох європейських країнах.

Медики рекомендують пройти обстеження дітям, які перебувають у групі ризику, у віці від 2 до 10 років. Якщо обстеження показує задовільні результати, то повторно його рекомендується пройти у 12-16 років.

Для того, щоб пройти дослідження, необхідно заповнити спеціальну анкету, яку можна завантажити з офіційного сайту акції.

Зокрема батьки повинні відзначити в анкеті наявність або відсутність випадків захворювання на діабет в сім'ї, високого артеріального тиску, високого рівня холестерину, атеросклерозу, інфаркту міокарда, інсульту чи раптової серцевої смерті. Ці дані допоможуть оцінити ризик серцево-судинних захворювань у дитини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus