USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Українцям легально пропонують інгредієнти для приготування «ширки»

14 Жовтня 2013 11:41
В Україні з'явилася нова «диво-пропозиція». В мережі людям продають готові набори речовин для приготування наркотиків «на будь-який смак». Річ у тім, що окремі інгредієнти не заборонені для продажу. Під табу лише готові суміші.

Міліція б'є на сполох: загрозу від таких «товарів» важко недооцінити. Тим більше, що в комплекті з нарконаборами продають навіть відеоінструкції з приготування майбутньої «ширки», - інформує ТСН.

«Ці конструктори в основному купують наркоторговці для продажу в дрібний роздріб - з 10-15 грам запчастин виходить в рази більша кількість наркотиків. Після змішання зілля фасують на невеликі дози і продають через інтернет. Самі по собі складові частини конструкторів не заборонені. Тому через кордон такі набори «Зроби сам» проходять, не викликаючи сумнівів у митників та прикордонників», - розповів голова всеукраїнського реабілітаційного центру для наркозалежних «Відродження життя» Сергій Таммі.

Продавці таких речовин розповідають, що вихідний товар можна «курити, колоти та нюхати».

«Вихідний матеріал - звичайні хімікати. На жодному кордоні питань не буде. Вихід чистого продукту після хімічної реакції - один до одного. Збірка триває лише годину. Готовий продукт виглядає як сіро-білий брикет з кристалічною структурою. Ціна 10 грам конструктора - 500 гривень. В готовому і розфасованому вигляді продається по 100 гривень/грам», - пише видання, якому вдалося зв'язатися з одним із продавців такої речовини.

«Пушери» переконують, що звикання до такого наркотику немає. Але наркологи обурюються – це нісенітниця!
«Препарат, який повинен вийти після складання, належить до потужних синтетичних психотропів. Вплив на психіку людини схожий на наслідки ЛСД. Людина під дією цієї речовини стає неадекватною, у неї з'являються галюцинації. Також може наступити смерть, бо дозування нових психотропних речовин не знає жоден наркозалежний. Навіть лікарі не знають точної дії та наслідків після прийому цих препаратів, бо ці речовини ніколи не проходили лабораторних досліджень».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus