USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Від алкоголізму щорічно помирає 300 волинян

9 Листопада 2014 21:00
Волинські медики констатують, що алкоголізм в області збільшується. Найгостріша проблема з цим у Локачинському, Луцькому, Ківерцівському, Рожищенському та Шацькому районах.

Про ситуацію з алкозалежними розповідає Інформаційному агентству Волинські Новини головний лікар Волинського обласного наркологічного диспансеру Ігор Шкаровецький.

«Аналізуючи динаміку статистичних показників по захворюваності, простежується тенденція помірного (з року в рік) та відчутного (за останні 13 років – на 25.7%) збільшення захворюваності на алкоголізм.

Переважна більшість алкозалежних – чоловіки – 87.3%. Більшість людей схиляються до чарки в селі – 53.5% від усіх алкозалежних. Також третина усіх, в кого вперше виявили цей недуг – молодь віком від 18 до 35 років.

За останні три роки лідери із захворюваності на алкогольну залежність Локачинський (всі три роки), Луцький, Ківерцівський, Рожищенський та Шацький райони», - говорить про ситуацію з алкозалежними на Волині Ігор Шкаровецький.
Втім, зі слів медика, динаміку статистичних показників захворювання на алкогольні психози відчутно зменшилося за останні 13 років – в 5 разів. Щодо районів, то найбільше хворіють у Ківерцівському та Старовижівському районах.

«Щодо загальноукраїнського показника захворюваності на алкоголізм, Волинська область на 9 сходинці. Якщо говорити про хронічні алкогольні розлади, то Волинь займає 18 місце в Україні серед усіх областей. Загалом, щороку в області амбулаторно лікується більше 3 тисяч осіб. Зокрема, примусово лікуються близько трьох десятків алкозалежних. Варто зауважити, що статистика за останні чотири роки свідчить, що смертність, пов’язана з наркологічними отруєнням, становить близько 300 осіб щорічно. З них третина померли через токсичну дію алкоголю», - розповів Ігор Шкаровецький.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що у Волинській ОДА не поспішають боротися з алкоголізмом. А козак з Волині розповів, як можна подолати алкоголізм.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Що? Показати IP 9 Листопада 2014 21:35
От Путін гад, вони п'ють, а нам приписують! Не вірте! Всім відомо що українці - сама не п'юча нація? Чи вже все змінолося? А може і спочатку все не так було...
ВОНО до Що? Показати IP 10 Листопада 2014 06:38
спочатку той хто наливав на весіллі ЧЕТВЕРТУ 30 грамову стопку вважався пяницею, зараз той то за раз пє менше сто грам вважається заттятим трезвеником. Часи міняються з ними і люди теж міняються. Волинь перетворилась на місце проживання затятих алкашів. Всюди грязь на вулицях - як в пянички вдома. *Доблестна* 51 бригада всюди де не була там і прославилась непомірним пянством, а в ній в основному волиняни служили. Щоночі, з криками та лайкою, бродять десятки якщо не сотні випивох по місту.Деградуємо зі страшною силою і все під крики *жити по новому*
Ісса ндойє Показати IP 9 Листопада 2014 22:21
Так, це все неправда - усі алкаши на сході України та у Расії...
Sdf до Ісса ндойє Показати IP 10 Листопада 2014 01:06
ТакI да наклеп, той янкель с бешеными глазами ,нас пугает.ми пьемо 2р.нарiк,рiздво i на паску.а то москкалi
непющий Показати IP 10 Листопада 2014 07:50
Тут, на жаль, багато коментаторів, з легкого слова сказати, "жартівників", тому що не розуміють проблеми. Не розуміють, що це - важка хвороба, як туберкульоз, як рак, тому жарти і сміх тут зайві. А лікар Шкаровецький зі своєю "статистикою" поцілив пальцем в небо. Цифра людей, які страждають цією недугою, на порядок більша, тому що в селі алкоголізм висміюють, і до лікаря люди звертаються з цією "болячкою" вкрай рідко. Вони собі просто пють і тихо відходять з життя.
некурющий до непющий Показати IP 10 Листопада 2014 08:35
Ой, не в небо, не прикрашайте
Fuf до непющий Показати IP 10 Листопада 2014 14:26
Ага, порівняв по важкості хвороби - може ще лікарняні і інвалідності алкоголікам давати треба?! Та нехай вони всі на х..р повиздихають, при чому до того часу, як встигнуть дітей сотворити, щоб і дурні гени не передавали і психіку дітям змалку не калічили. А якщо вже лікувати, то тільки інтенсивною трудотерапією - в тілогрійки і на лісоповал, в шахти, в кар"єри або функціїї техніки сільсбкогосподарської виконувати.
123 до Fuf Показати IP 11 Листопада 2014 08:21
шановний,та що ви таке говорите,В цiлях профiлактики алкашам на халяву потрiбно наливати,та ще й якiсну,щоб таки не травились та не збiльшували статистику правопорушень.А то наркоманам можна,а алкоголiкам нi?Дiскредитацiя останнiх
Анонім Показати IP 10 Листопада 2014 13:12
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus