USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Відпочивальники на Світязі скаржаться на отруєння водою

11 Серпня 2017 11:42
Відпочивальники з Луцька та гості з Білорусі відчули кишкові розлади, нудоту і слабкість після того, як провели трохи часу у воді на озері Світязь. За медичною допомогою, першочергово, вони звернулися в аптеку і зустріли там у довжелезній черзі інших відпочивальників, які скаржилися на аналогічні симптоми. Чимало серед них було й дітей.

Про це самі постраждалі розповіли у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини.

Зі слів лучанки Оксани, вона з малолітніми дітьми відпочивала останній тиждень в урочищі Гряда на березі озера Світязь. 7-річний син Славко пірнав упродовж дня і ввечері відчув нудоту, розпочалася блювота, слабкість. Друзі лучанки з Білорусі відпочивали поруч і в чоловіка теж були аналогічні симптоми після купання у воді.

Коли ж вони пішли до аптеки, щоб першочергово придбати найнеобхідніші ліки при отруєнні, то, розповідає Оксана, у черзі стояло ще чимало людей, які скаржилися на подібні симптоми.

На запитання редакції, чи вживали вони несвіжі, отруєні, або ж екхзотичні продукти, Оксана категорично заперечила.

Як вдалося дізнатися ІА Волинські Новини, від початку серпня 12 людей госпіталізували з підозрою на кишкове отруєння в Територіальне медичне об'єднання Шацького і Любомльського районів (надалі - ТМО). Про це повідомив виконувач заступника головного лікаря з медичної роботи Волинського обласного центру екстренної медичної допомоги та медичних катастроф Ярослав Вородь.

За детальною інформацією він порадив звернутися безпосередньо в ТМО Шацького і Любомльського районів. Редакція звернулася за коментарем, зателефонувавши до завідувача інфекційного відділення ТМО. Щоправда, на тому кінці дроту відмомилися будь-що коментувати і кинули слухавку. А на повторні дзвінки не відповідали.

Аби підтвердити або спростувати інформацію про 12-ох госпіталізованих, телефонуємо в приймальне відділення ТМО. Начмед ТМО Наталія Ліщук розповіла, що до них у період з 1 по 10 серпня дійсно поступило 5 людей з отруєнням із Шацька, з ознаками харчових розладів. З них - 4 дітей. В одного із госпіталізованих діагностували апендицит.

Усіх уже виписали.

Набравши низку номерів, де нам щоразу радили звернутися за іншими контактами, телефонуємо до заступника головного лікаря з оперативної роботи Волинського обласного центру екстренної медичної допомоги та медичних катастроф Володимира Шмаля.

З його слів, в період з 1 по 10 серпня було зареєстровано 31 звернення на Волині з розладами кишково-шлункового тракту.

Він порадив звернутися за коментарем до Територіальне медичне об'єднання Шацького і Любомльського районів, куди, до слова, ІА Волинські новини уже телефонувало неодноразово.

Туди ж порадили звернутися і у приймальному відділенні Шацької районної лікарні, де почули те ж саме.

Лікар епідеміолог Волинського обласного лабораторного центру МОЗ України Новачевська Валентина теж розповіла:«Отруєнь по Шацькому і Любомльському районах зареєстровано не було, тим паче масових. Зараз сезон шлункових інфекцій, тому отруєння можливі».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
123 Показати IP 11 Серпня 2017 11:45
на Гряді там дуууже грязно :( вчора відпочивали в с.Світязь, красота, водичка чистенька!!! :)
12345 Показати IP 11 Серпня 2017 11:54
З однієї сторони банальна а з другої сторони досить пізнавальна стаття. Ось деякі відпочівальники скаржаться що нібито водою отруїлись чи ще щось тому подібне ? А я зверну увагу не на воду і щось тому подібне, а на ту кількість копченої риби яка щодня продається на базарчику у с. Світязь. ПРИЧОМУ ЦЯ РИБА ПРОДАЄТЬСЯ В ДИКУ СПЕКУ, В ЦІЛКОМ АНТИСАНІТАРНИХ УМОВАХ, - а відпочівальники беруть, і ще й як беруть!!! І не турбують їх а ні антисанітарні умови, а ні ті мухи, яких не змогли відігнати продавці, а ні те, що та вся риба перемацана десятками людей, - А ВИННА У ВСЬОМУ БАЧИТЕ ВОДА ???!!! НУ ЦЕ ЯК В АНЕКДОТІ ПРО "ОТРАВИВСЯ ПЕЧЕНЬКОЮ". А і доречі, а всі ті пиріжки, трубочки, і інші "вкусняшки", які ці ж відпочивальники беруть собі на пляжі в таку спеку, *****!!! І знову ж вода винна ... Ну про безпробудне пянство я вже мовчу, - бо всерівно вода винна ....
Ірина до 12345 Показати IP 11 Серпня 2017 13:00
Ви праві! Не у воді справа, а в неналежному харчуванні.
Ірина до до 12345 (2 до Ірина Показати IP 11 Серпня 2017 14:52
Риба не зі Світязя, до речі. А з Польщі. там її вирощують і коптять. Ніхто ніякої перевірки риби не провродять
я до 12345 Показати IP 11 Серпня 2017 13:30
там ще й мухи літають, а "продавці" тих мух газетою відганяють! Мухи скрізь -на рибі, ягодах, пончиках. А хто знає, в яких умовах це все готувалося, якщо вона корову подоїла, а потім зразу пончики пекти. В тих бабусь є санітарні книжки??? Може в неї туберкульоз! А відпочивальники самі винні, купують з рук, ще й дітей годують! Але саме найбільше нахабство -це мити посуд в озері!!!
103 до 12345 Показати IP 13 Серпня 2017 21:12
Згоден, на печеньку звертають, а в дику спеку всі торгують солодощами
ОЛЕГ Показати IP 11 Серпня 2017 13:08
Треба меньше жерти і пити усяку гидоту !!!
дрллорло до ОЛЕГ Показати IP 11 Серпня 2017 13:48
Сцяти в воду треба меньше і собак купати. Був там пару днів назад. Особо упороті яжемамкі навіть ср*ти своїх тугосерь під воду водять. Позорище
Відпочивальник Показати IP 11 Серпня 2017 13:43
Реакція шлунку у них може бути через вживання води з крана на Світязі. Ми з собою завжди веземо питтєву . Відпочивали з 25 липня по 4 серпня і ніхто не втравився. Пили норм воду і не їли риби з базару та пончиків з недостиглої ожини.
Серж Показати IP 11 Серпня 2017 14:08
Нас відпочивало три сім`ї,і в половини були подібні симптоми:нудота,блювота,температура.Риби ніхто не їв.Воду привезли з собою.Я думаю це вірус.І в багатьох знайомих які відпочивали цього тижня були подібні ситуації.
d Показати IP 11 Серпня 2017 14:39
а на моїх очах мати взагалі свого сина відправила у воду потреби свої справити(яжемать, онжеребенок)!!! а потім виросте і буде по підїздам в туалет ходити, або де побачить! бо не розумію, що так не можна!!
Ірина Показати IP 11 Серпня 2017 15:08
Просто вода озера не пристосована на таку кількість відпочивальників! Щоб їхати сюди варто передивитися особливості регіону в епідеміологічному сенсі. Вода лікувальна, але вона оновлюється лише раз на рік! а приїздять сюди саме через її лікувальні властивості. ви ж не знаєте, з якими хворобами плескається біля вас відпочивальник?! Тому усі, хто плаває в озері може захворіти багато чим. Плюс до того, відсутність каналізації, недостача нормальної питної води (запитайте самих краян, яку воду вони п"ють, чи то, яка вода за показниками у криницях), вологість краю і спека = армії комах, кліщів, комарів (які переносять з укусом різні захворювання), я вже не кажу про навалу різних гризунів (щурів) і чим це все може обернутися.... Не лякаю. Попереджую.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus