USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинянин 27 років не спить

16 Січня 2014 11:30
Сон - невід'ємна частина життя будь-якої людини... або майже будь-кого. В містечку Камінь-Каширський живе людина, яка не спить уже 27 років. Звуть його Федір Нестерчук. Про це повідомляє «Обозреватель».

Повноцінний 8-годинний сон у нього був ще у далекому 1986-ому. Лікарі досі губляться в здогадах, яким дивом зовсім не спляча людина примудряється бути таким «бодрячком».

Найчастіше основою відхилень у людини є порушення генетики, як вважає Тамара Калупаєва, старший науковий працівник кафедри генетики і цитології Харківського національного університету імені Каразіна.

Завжди підтягнутий, рум'яний, Нестерчук пересувається виключно на велосипеді. З ранку до вечора управляється по господарству, а кожну другу ніч заступає на вахту з охорони магазину. Коли ночує вдома, тихенько дивиться телевізор. Раніше, каже, багато читав, але тепер вже очі не ті, швидко втомлюються.

Працювати Федір почав рано, від простого пастуха дослужився до інструктора райкому партії.

У молодості на безсоння ніколи не скаржився - очі закривалися самі собою, як тільки добирався до ліжка. Проблеми зі сном почалися, коли його одного разу прихопив радикуліт. Вночі дико нили суглоби, він регулярно прокидався від болю і вже до ранку не міг зімкнути очей. Приблизно з середини 1986 Нестерчук взагалі перестав спати, але на свої проблеми нікому не скаржився, навіть від дружини свою безсоння довго приховував.

Для вивчення цього феномена в гості до Федора Микитовичу якось навіть нагрянула наукова експедиція з семи японців з автобусом хитрої апаратури. По всьому будинку вони встановили відеокамери, а самого пенсіонера обвішали датчиками. Цілий тиждень японці позмінно чергували біля монітора, спостерігаючи за кожним рухом піддослідного. Нестерчук запідозрив, що це були не прості вчені, а військові специ, розробники якихось нових технологій. Як би там не було, вони переконалися, що чоловік не лукавить і бадьорий добу безперервно.

Якось в санаторії пенсіонеру запропонували пройти сеанс гіпнозу в «кабінеті сну». Він погодився, але все без толку. Потім з ним працювали екстрасенси, але знову ж нічим Нестерчуку не допомогли.

«Найцікавіше було на зйомках програми Геннадія Малахова «Здоровенькі були.

Для контрасту в студію запросили одну узбечку, яка, на відміну від мене, навпаки, проспала 16 років поспіль. Під час зйомок мене знову намагався загіпнотизувати якийсь світоч медицини. На жаль, сам професор заснув, а я - ні!», - згадує стійкий пенсіонер

Не допомагає і снодійне - від нього голова розколюється сильніше, ніж від горілки. Від інших ліків він теж відмовився.

«Звичайно, я дуже хотів би спати, як усі нормальні люди, - зізнається Федір Микитович, - адже вік бере своє. Ще декілька років тому я зовсім не втомлювався, величезний мішок картоплі граючи піднімав, а тепер вже сила не та. Що ж, буду і далі жити, як живу ...

Пропонуємо нашим читачам переглянути відеосюжет ICTV про стійкого волинянина, знятий у 2012 році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus