USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Волинські лікарі: сільські чоловіки не хочуть проходити медогляд

23 Квітня 2013 17:22
З усіх сільських мешканців, які проходять медогляд лише 20 % - чоловіки. Волинські лікарі кажуть, що через таке ставлення до свого здоров’я представники сильної половини людства значно менше живуть, ніж жінки.

Про це стало відомо під час постійної комісії з питань охорони здоров'я людини Волинської обласної ради 23-ого квітня.

Як повідомив керівник програми «Волинькард» Андрій Ягенський, під час профілактичних оглядів сільського населення, медики зіткнулися з проблемою: 80% від обстежених – це жінки і лише 20% - чоловіки.

«Неможливо залучити сільських чоловіків для обстеження. Ми вже просимо жінок, щоб вони на обстеження приходили тільки з чоловіками», - каже лікар.

За словами Андрія Ягенського, з проблемою боротися треба вже сьогодні, оскільки нині загострена проблема інсультів та інфарктів. Зокрема лікар запропонував, щоб в районах при поліклініках працював штатний медик у пункті профілактики. Але для цього необхідно перерозподілити кошти у межах програми «Волинькард» на зарплату персоналу у пункті. Адже на профілактичний пункти депутати передбачили лише 50 тисяч гривень, тоді як Андрій Ягеньский просить додати ще 150 тисяч.

Натомість депутат Михайло Бегаль не погодився з пропозицією: «Від кількості працівників, якість медицини не поліпшиться. Не треба займатися накопиченням персоналу». На що керівник «Волинькарду» відповів, що люди не будуть займатися на місцях профілактикою, спираючись лише на ентузіазм і зазначив: «Або ми робимо нормально, або ні. Це все до цього робилося виключно на ентузіазмі кількох людей».

У результаті дискусії члени комісії погодилися перерозподілити кошти у межах виділених на програму, і на профілактичні пункти додатково до 50 тисяч гривень запропонують на сесії додати ще 100 тисяч.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
tatarynb Показати IP 24 Квітня 2013 09:17
це свідчить зовсім про інше - процент сільського населення, який не проходить медогляд, не має роботи

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus