USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинський волонтер, який потрапив у жахливу ДТП, одужує

25 Жовтня 2016 13:51
Минає майже місяць з того моменту, як волиняни дізналися про жахливу ДТП на сході України, у якій тяжко травмувався наш земляк, волонтер, Валерій Ліщина. Чоловік пережив особливо критичні моменти, які загрожували його життю, але завдяки підтримці близьких, волонтерів та просто небайдужих людей, чоловік потроху одужує. Хоча, як кажуть медики, Валерій потребує ще тривалої реабілітації. Крім того, чоловік зовсім не бачить на ліве око, тому потребує фахового підходу у вирішенні цього питання офтальмологів.

Про це на сторінці у Фейсбук написала Наталія Попова.

«Завтра рівно місяць як Валерий Лищина (ValeriyLischyna) мій земляк-волинянин, волонтер Автомайдану, батько 3 дітей, кандидат технічних наук, викладач Луцького політеху, бореться за своє життя та здоров’я після важкого ДТП.

За цей місяць, з 26 вересня, Валерій, і ми разом із ним, пройшли неймовірні випробування: кома в Ягодинській лікарні, менінгит та інсульт в Київській обласній лікарні, там же важка операція щодо встановлення 6 пластин щелепно-лицевими хірургами, ризикована операція щодо закриття аневризми 8 спіралями в клініці нейрохірургії ім.Ромоданова.

Валєра не підвів нас - вижив і одужує. Ми не підвели його - молилися, шукали найкращих лікарів та клініки, ліки та медобладнання, організували транспортування, зібрали кошти. Згадайте лише ніч 13 жовтня, коли за лічені години перед операцією ми змогли зібрати майже 250 000 гривень.

Нам дуже пощастило, що нашим земляком займалися справжні лікарі-профі! Найкращі в Україні. Дякуємо їм безмірно! Сьогодні Валерій знаходиться в Київській обласній лікарні, в пост-реанімації неврології і рефлексотерапії неврологічного корпусу №5. Він під пильним наглядом неймовірного лікаря Горобця Костянтина Ленідовича, який весь час проводить консіліуми невропатологів, офтальмологів, щелепно-лицьовиків, пульмонологів та кардіологів; шукає найкращі методи одужання для пацієнта.

Щира подяка адміністрації лікарні та облздраву Київської області за підтримку та розуміння, за постійну допомогу в адмінпитаннях. Дякую Andriy Huk та нейрохірургам Інституту нейрохірургії ім.Ромоданова за успішну і складну операцію... Уклін і шана всім медсестрам і санітарочкам. Ще майже місяць на Валерія щоденно чекають крапельниці (з антибіотиками і кровоспинними), щоденно- заняття з реабілітологом і логопедом. Ліщина починає знову жити: відновлюється пам’ять. Впізнав мене та згадав обставини знайомства 2 роки тому. Говорили, як наступного року підемо на гриби в ліс на нашій рідній Волині. На жаль, не все так райдужно.

Маємо проблему з лівим оком, яке зовсім не бачить((. Брат Віталій Ліщина (Vitalij Ljshuna) зараз шукає офтальмологів-хірургів, які візьмуться за око, але поки без позитивних результатів. Попередня консультація в «Центрі нейрохірургії ока» не втішна. Тож, в кого є гарні офтальмологи- допоможіть. Валерій та його дружина Наталія Ліщина, вся його сім’я щиро дякують ВСІМ ЛЮДЯМ, ЩО ДОПОМОГЛИ ЙОМУ В СКРУТНУ ХВИЛИНУ! Валєра просить побажати всім здоров’я, щастя і миру! Це фото (перше фото після ДТП) ми зробили спеціально для всіх людей, хто був поруч з нами цей місяць», - йдеться у дописі Наталії Попової.

Усім, хто хоче допомогти сім’ї Ліщини, банківські реквізити: Картка Приватбанку Ліщина Наталія 5168 7572 7125 8206

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, луцькі дошкільнята зібрали кошти на лікування волинського волонтера.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
макс Показати IP 25 Жовтня 2016 14:05
Дякувати Богу!
Волинь Показати IP 25 Жовтня 2016 15:41
Видужуй земляче. Нехай Господь тобі допоможе.
Всезнайка Показати IP 25 Жовтня 2016 16:11
А от чого всі мовчать по чіїй вині те сталось? Сірожа Абрам заснув за кермом... і не того шо бідний волонтер не спить сутками і дбає про армію а того шо під мухою був добрячою
все цікаво до Всезнайка Показати IP 25 Жовтня 2016 20:08
Сергій Поха, то ти під ніком "Всезнайка" ????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus