USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Волиняни зловживають антибіотиками

10 Квітня 2011 12:22
Волинські медики стурбовані безконтрольним застосуванням антибіотиків хворими – стверджують, що самолікування може мати вкрай небезпечні для здоров’я наслідки.

Про це йшлося під час прес-конференції в обласному управлінні охорони здоров’я у п’ятницю, 8 квітня.

Як розповів заступник начальника управління охорони здоров’я Волинської ОДА Іван Грицюк, стійкість людського організму до протимікробних препаратів останнім часом змінилась – не всі антибіотики перемагають мікроорганізми, особливо при їх частому застосуванні. Посадовець наголосив – приймати такі ліки потрібно виключно після рекомендації лікарів.

«Хворий не повинен йти в аптеку і купувати антимікробний препарат, який, на його думку, буде ефективним. Треба обов’язково радитись з лікарем», – пояснює Грицюк.

Тому одне з головних завдань медиків – пояснити волинянам, що безконтрольне застосування антибіотиків приноситиме лише шкоду їхньому здоров’ю.

Також медики вкрай негативно оцінюють рекламу «псевдоліків», яка транслюється на телебаченні. Більшість різноманітних засобів для підсилення чоловічої потенції, препаратів для схуднення і подібного не має офіційного статусу лікарських засобів.

«Це просто реклама, яка не має під собою професійного ґрунту. Тому шановному рекламодавцю треба було б проконсультуватись з медиками», – каже Грицюк.
В Україні такі «ліки» зареєстровані переважно як біологічно активні добавки, додав начальник Державної інспекції з контролю якості лікарських засобів у Волинській області Володимир Скорбатюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Роман Показати IP 10 Квітня 2011 18:01
Яке самолікування?!? Педіатрів міняти треба. А то при кожних соплях дитини 4 роки антибіотики приписують. За цю зиму три чи чотири рази приписували, але не разу не давав, і нічого здорові.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus