USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

За їжу, від якої труїтимуться, садитимуть за ґрати. ВІДЕО

29 Серпня 2013 08:41
За погані продукти виробників кидатимуть за ґрати на 10 років, якщо від їхньої їжі хтось помре, йдеться у сюжеті ТСН.

Відповідний законопроект зареєстрували у Верховній Раді. Згідно здокументом, виробників харчів перевірятимуть без попередження. Розробники законопроекту запевняють - це крок до європейських стандартів. Загалом конторлерів поменшає, але у разі, якщо він виявить небезпечний продукт, то відкличуть всю партію. "Ми повинні давати повідомлення на телебачення: "Хто купив таку-то партію в таких-то магазинах, тоді поверніть - ви отримаєте назад свої гроші", - повідомив заступник голови Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України Віталій Башинський.

Що ж до кримінальною відповідальності за обіг небезпечних продуктів, то в законі прописане наступне: - якщо від неякісної їжі споживачу стало трішки зле, штраф виробнику складе до 6,375 тисячі гривень, або виправні роботи до одного року; - якщо будуть тяжкі ушкодження здоровю - позбавлення волі до п'яти років; - якщо від продуктів людина померла, то виробника посадять на всі 10 років. Читайте також: "Харчове порно" в Instagram: сфотографована їжа здається смачнішою Водночас відповідальність виробників харчів, що торгують на стихійних ринках, у законопроекті не прописана. Покупці у свою чергу законопроект сприйняли, як жарт, бо не вірять, що такий проект таки стане законом. Коли це станеться спрогнозувати не беруться і його розробники.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
КАЧУР-мамба Показати IP 29 Серпня 2013 11:44
Дешевий популізм

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus