USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Загроза здоров'ю українців є: відпочинок улітку. ВІДЕО

21 Червня 2013 15:55
Рак шкіри, застуди та інфекції - ось що дарує літо, окрім сонця, квітів і теплої води. Яких недуг варто остерігатися упродовж найближчих трьох місяців та як не потрапити з шезлонга на лікарняне ліжко - йдеться у сюжеті Телеканалу 24.

Олександр Литус, головний дерматовенеролог МОЗ України, розповів, що виявили 2319 випадків раку шкіри, з них підтверджених меланом - 611 і 1608 немеланомних раків шкіри.

Небезпечний ультрафіолет

У всьому світі раки шкіри зростають від п'яти до шести відсотків збільшується хворих на раки, це пов'язано з великою кількістю причин, основна з яких - ультрафіолет.

Його випромінює сонце. Медики радять: користуватися кремами, захисними окулярами та головними уборами. І не лише на пляжах.

«Я хочу, щоб люди пам'ятали - вони отримують ультрафіолет не тільки від прямих сонячних променів, а й відображений ультрафіолет від поверхонь, асфальту, скла, води», - наголосив лікар.

Ще одна загроза - переохолодження
Окрім сонця, українцям загрожують переохолодження та інфекції. Цьогоріч, кажуть медики, хворих на застуди, ангіни, бронхіти та ротовірусні зараження неймовірна кількість.

Аби вберегтися від хвороб, медики радять більше дбати про гігієну. На відпочинок брати з собою дезинфекційні засоби, частіше мити руки, ретельніше - овочі та фрукти. А також не вживати холодних напоїв і морозива.
Костянтин Зеленський, сімейний лікар:
«Якщо ви їдете з дітьми, то у вашій аптечці повинен бути певний набір: це тест-смужки для визначення ацетону у сечі, це сорбент, будь-який кишковий антисептик та засіб для сольового розчину».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
пляжниця Показати IP 21 Червня 2013 16:56
Почуття міри треба мати в усьому. Літо, море, сонце - як це чудово! З нетерпінням чекаю відпочинку.
Факт Показати IP 21 Червня 2013 18:51
"А також не вживати холодних напоїв і морозива." Все, буду морозиво розігрівати, а тоді вживати з теплим пивом!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus