USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Як півтори тисячі лучан робили місто чистішим. ФОТО

27 Квітня 2013 11:55
Головну битву зі сміттям у Луцьку завершили та визначили наступні кроки для покращення екологічної ситуації у місті

Екологічна акція «Зробимо Луцьк чистим» у рамках міжнародного соціального проекту «Let's Do It!» відбулась на Волині уже втретє 26 квітня. Сміття уже традиційно збирали окремо, згідно з екологічними нормами.

Цього року у Луцьку прибирали 13 зон, серед яких центральною точкою був парк біля інституту «Україна». Усього, за попередніми підрахунками організаторів, згодилося поприбирати 1500 осіб.

Прийшли на прибирання і міський голова Микола Романюк, а також депутати, та місцеві знаменитості. Робили Луцьк чистішим з 12:00 до 18:00.

За словами координатора всеукраїнської акції прибирання у Луцьку Катерини Шкльоди, метою акції «Зробимо Луцьк чистим» є не просто прибрати сміття у парках, а змінити свідомість людей та ставлення до навколишнього середовища. «Щороку все більше лучан долучаються до прибирання. І це говорить про те, що ми робимо хорошу справу, рухаємося у правильному напрямку», - розповідає координатор акції.

Організатори розуміють, що одноденне прибирання, звісно, не змінить стан забрудненості у парках та зелених зонах, адже дуже гостро стоїть питання того, що сміття там просто немає куди викидати. Це буде наступним кроком організаторів акції – співпраця із владою щодо встановлення достатньої кількості смітників у Луцьку.

«Наразі важко говорити про результати акції, за вихідні ми підіб’ємо підсумки та оголосимо їх на пре-конференції», - говорить Захар Ткачук, один із організаторів акції «Зробимо Луцьк чистим».

















Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Вася Показати IP 27 Квітня 2013 12:26
гарно дивитись
імхо Показати IP 27 Квітня 2013 16:04
безглузда реалізація ідея.. розуміють і підтримують цю акцію лише ті люди, котрі усвідомлюють, що місто має бути чистим. Звідси висновок, що вони не смітять.. По завершенню цієї акції гопнічьки можуть тільки їм подякувати і продовжити смітити далі. Безглуздо прибирати , банально не пробуючи привчити усіх громадян до чистоти.)
Тверезий до імхо Показати IP 27 Квітня 2013 17:01
Я згідний з тим, що "По завершенню цієї акції гопнічьки можуть тільки їм подякувати і продовжити смітити далі" але прибирати ніколи не безглуздо бо наше бидлоття і гопнічків ніхто НІКОЛИ не привчить до чистоти(їм треба через себе переступити, щоб відпочивши на природі чи в іншому місці скласти сміття в пакет і викинути в смітник, чи не викидати через вікно автомобіля бички, обгортки і навіть пляшки. Дивуюсь із європейського менталітету.Часто буваю в польщі і не бачив такого щоб сміття викидали де попало. І без прибирання наші парки і вулиці перетворились би на сміттєзвалища. З.І. Я сам долучився би до акціїї якби це був не робочий день.
імхо Показати IP 27 Квітня 2013 20:16
я гадаю, що міська влада повинна зайнятися цим питанням, наприклад штрафи за викидання сміття і т.д. Бере приклад з вище згаданої Польщі - якщо на центральній вулиці викинути сміття не в утру, за це всім грозить штраф ( якщо не помиляюсь ) 200 злотих... просто якщо люди самі не можуть привчитися не смітити, тоді нехай діє міська влада, можливо з цього буде хоч якийсь толк?!
Вася Показати IP 29 Квітня 2013 08:30
Ну позбирали. І що. В суботу був там, сміття ж не вивезли, собаки порозтягували знов. І який толк? Це просто панти!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus