USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Перший рік народження святкувала луцька мистецька майстерня.ФОТО

15 Квітня 2013 11:43
Мистецькій майстерні «Гойдалка» виповнився один рік.

З цієї нагоди 14 квітня творчі люди зібралися на невеличку імпрезу друзів і гостей, аби подарувати їм власну творчість, - пише Волинський інформаційний портал.

Одна з організаторів мистецького дійства Ольга Дячук розповіла про те, що все почалося рік тому, коли двом самотнім дівчатам не було чим зайнятись і вони вирішили щось робити разом. Саме тоді в одному з пабів відбулася перша творча «Гойдалка», яка згуртувала п'ятнадцять чоловік. Згодом це перетворилось у синтез мистецького духу. Саме 14 квітня «гойдалчани» святкують перший рік свого існування, тож вони у цей день підготували чимало імпрез.

Перший номер був єдиний академічний від луцького режисера та актора Леоніда Тивонюка та акторів Волинського академічного обласного театру ляльок. Вони показали мініатюру «Спокуса», зачитавши перед тим вірш про Гітлера. «Творчість вбиває хворе его, тому займетесь тим, що вам до душі», - закликав усіх Леонід Тивонюк.

Другою на сцену вийшла одна з співзасновниць «Гойдалки» Катя Почапинська. Вона заспівала декілька теплих пісень під акомпанемент піаніно та виконала гімн мистецької майстерні.

Із власними віршами та баладами перед глядачами виступила молода луцька поетеса Марина Романюк, яка, крім того, заспівала одну з власних пісень і привітала «гойдалчан» зі святом, подарувавши їм годинник.

На сцені грали й голосні хлопці з луцького рок-гурту «Jackson Crack», також до Луцька завітали гості з Ужгорода - гурт «Точка кипіння».

Також привітати «гойдалчан» приїхав поет із Рівного Марк Оплачко та Томаш Деяк із Ужгорода, які зачитали свої вірші.















Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus