USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Поезія Лесі Українки зазвучала по-новому. ФОТО

30 Жовтня 2011 10:50
Волинська співачка Тетяна Ціхоцька презентувала нове нотне видання – збірку власних пісенних творів «На крилах пісень», створених на вірші Лесі Українки. Презентація відбулась у Волинському обласному краєзнавчому музеї.
Концерт-презентація швидше нагадував літературно-музичний вечір. До речі, місце проведення організатори обрали не випадково – у краєзнавчому музеї міститься чимало експонатів, які знайомлять із життям та творчістю Лесі Українки.
Пісні, що увійшли до презентованого видання, написані на вибрані вірші з першої поетичної збірки Лесі Українки «На крилах пісень», виданої у Львові 1893 року. Усі охочі мали нагоду не лише послухати звукову інтерпретацію віршів, а й придбати авторське видання Ціхоцької, яке містить нотні партитури на виконані композиції.

Ціхоцька виконала усі пісні, які увійшли до видання. Окрім неї у програмі взяли участь камерний інструментальний ансамбль «Ретро», акомпаніатори та аранжувальниці – Світлана Вишинська та Ірина Циганкова, а також хор «Волинські дзвони».

Сама Тетяна Ціхоцька зізнається, що ніколи особливо не захоплювалась творчістю Лесі Українки. Проте у мистецтві головне – натхнення, яке їй і трапилось для написання музики.

Видання збірки – своєрідне продовження мистецького проекту, розпочатого в березні цього року. Нагадаємо, що напередодні Тетяна Ціхоцька знімала фільм з піснями на вірші Лесі Українки.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Гоблін Показати IP 31 Жовтня 2011 11:43
Журба та лихо...
михайло косач Показати IP 19 Листопада 2012 15:50
це щось нове але гідне поваги та пам,яті поетеси

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus