USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцькому зоопарку готуються до дуже суворої зими. ФОТО

4 Жовтня 2013 10:24
Луцький зоопарк облаштовують так, аби тваринкам комфортно було зимувати. Про це розповіла директор звіринцю Людмила Денисенко, - повідомляє Волинський інформаційний портал.

З її слів, підготовка до зими розпочалася вже з вересня. Однак заготовка кормів - тільки зараз, оскільки минулого місяця була несприятлива погода. «Ми привозимо своє сіно, солому, готуємося до дуже суворої зими», - зауважила Людмила Денисенко і додала, що проблеми є тільки з овочами, адже взимку вони можуть померзнути, тому їх зберігатимуть на підсобному господарстві.
Зі слів пані Людмили, лякають ціни на харчі: «нині, скажімо, картопля дуже подорожчала».

Наразі тваринок вже починають підгодовувати кормами, адже трава восени не така смачна та поживна, як улітку.

Зараз також заготовляють дрова. На ці потреби частково використали старі розібрані вольєри.

Наразі практично весь персонал звіринцю зайнятий підготовкою до холодів. До деяких вольєрів проведуть електрику, аби вмикати тваринкам обігрівачі. Деякі клітки обтягнуть спеціальною клейонкою. Усі вольєри утеплять, залатають щілини і перекриють доступ снігу на випадок заметілей. Окрім того, сухе листя зараз згрібають і роблять тваринам підстилки. Так, скажімо у вольєрі для кабанів унаслідок дощів піднялися ґрунтові води, тож земля перетворилася на місиво. Саме з листя тваринкам зробили «острівець», де вони можуть лежати.

Частина звірят не зимуватимуть у своїх домівках. На час холодів їх переведуть на підсобне господарство. Це передовсім копитні: вівці, козенята та інші тваринки. «Велике переселення» планують приблизно в кінці листопада, якщо, звісно, погода не внесе свої корективи у плани.

Варто зауважити, що не тільки звірята готуються до зими. Працівники зоопарку теж «утеплилися»: для них закупили теплий одяг із символікою «Zoo».
Загалом, попри незначні труднощі, зоопарк зустрічає зиму з оптимізмом. Звісно, працівники зоопарку побоюються сильних заметілей, як тогоріч, але навіть такі примхи погоди не створять значного дискомфорту для чотирилапих, пернатих та інших мешканців звіринцю.







Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus