USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Луцьку відбувся конкурс краси серед собак. ФОТО

26 Липня 2010 11:31
Близько 250 дорогих породистих псів зібрали в Луцьку 24 та 25 липня на двох кінологічних виставках.

Помірятись силами та красою своїх улюбленців приїхали не лише луцькі собаководи, а й кінологи з Рівного, Івано-Франківська, Тернополя, Львова. Не оминули виставки й любителі тварин з Білорусі, Латвії та Польщі.

Спеціалізована виставка німецької вівчарки відбулась 24 липня. В учасників виставки перевіряли реакцію на сильні звукові подразнювачі, на адекватність поведінки. Старші - двохрічні - собаки проходили тест на кусання, захист, ставлення до ударів та управління. Всього до Луцька привезли близько 50 вівчарок.

«Спеціалізована виставка – це не шоу, а перевірка найкращих якостей собак. Перевіряється анатомічна будова, пропорційність, масть, загальна гармонія. Експерти оцінюють, як пес рухається. Це важливе поєднання природних факторів та спорту, - того, чому власник її навчив», – пояснив суддя-кінолог Геннадій Северин.

Наступного дня, 25 липня пройшла виставка собак різних порід. В ній взяло участь близько 200 тварин.

Всі породи були розподілені на 10 груп – за походженням. Спочатку оцінювалась кожна порода, потім обирався кращий її представник. Оцінювали песиків на чотирьох спеціальних рингах.

«Ця виставка має ранг CAC. За міжнародної класифікацією, це значить «кандидат в чемпіони України із краси». Спочатку ми обираємо кращу породу в кожній з 10 груп. Із цих десяти обирається найгарніша собака, яка, до того ж, володіє найкращими фізичними даними. Це схоже на справжній конкурс краси», – розповів керівник луцького клубу собаківництва «Любарт» Іван Безуглий.

Кращі з кращих отримали медалі, кубки та дипломи.

«Переможці подібних виставок мають перспективу брати участь у виставках вищого рангу, аби здобути звання найкращих в України», – сказав Безуглий.

Загалом на проведення дводенного собачого заходу витратили понад 30 тисяч гривень, - кажуть організатори.

















Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
VSC Показати IP 26 Липня 2010 11:37
Прикольно.
Nata Показати IP 26 Липня 2010 12:02
Хех... круто))))) Організаторам респект!!!!
Лучани Показати IP 26 Липня 2010 16:07
Ми дожилися до того, що собак починаэмо любити быльше, як людей...
nska Показати IP 28 Липня 2010 00:31
так закортіло і собі собачку!!!та куди там квартірна атмосфера це іздєвательство, "собака - друг человека" а не тєрпілка до всього треба з розумом підходити, тим більше якшо перевагу віддаєш масивним породам

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Прикріпити файл

Система Orphus