USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Вони вибирають велосипед. Добірка третя. ФОТО

17 Травня 2013 17:30
Волиняни, вам знайомі чи малознайомі, відомі чи невідомі, активісти, політики, бізнесмени та громадські й культурні діячі – чому вони захопилися велоспортом чи просто велопрогулянками? Чи долучаться до Велодня 2013? Вони усі різні, але їх єднає захоплення велосипедами.

Про все це - у проекті «Волинських новин», присвяченому розвитку велокультури у Луцьку у партнерстві з «Асоціацією велосипедистів Луцька».

Про своє захоплення велосипедом уже розповідали лучани. Сьогодні ж мешканці міста продовжують ділитися, чому їм полюбилися велосипеди:

Художник, фотограф Віктор Дембицький


Віктор Дембицький розповів:
«Вперше сів на велик давно – років з 12 тому, тоді треба було їздити за місто на роботу, а оскільки машин нема, то варто було добиратися таким чином. Але велосипед був не мого формат – великий і тяжкий, я декілька разів падав з нього, але навчився. У дитинстві жодних гномиків не мав, тому учився у дорослому віці. А потім, років 4 тому купив свого велосипеда, і це вже дійсно моя приємна машинка. Основним приємним засобом пересування по місту. Участь у Велодні не беру, бо не відчуваю себе спортсменом, бачачи багато людей у модній екіпіровці з шикарними велосипедами, то я трохи комплексую (посміхається). Звісно, велоструктура не розвинена, у нас нема не те що вело доріг, а навіть паркувань. І якби хотів припаркуватись десь біля ТЦ у Луцьку, то охорона дивиться на тебе як на ... дивного, і кажуть: «Став тут», до велосипедистів трохи таке.. зверхнє відношення. Але у порівнянні з Єгиптом, Хугардою у луцьку значно безпечніше і спокійніше., там дороги ліпші, але їздять усі як попало, то там просто це великий екстрим – їздити хоч на чомусь, всі реально їздять як хочуть. Я там на велосипеді не їздив – бачив, як там їздить народ, то не для здоров’я це діло».

Приватний підприємець, начальник сектору Інтернет і передачі даних «Datagroup», адміністратор луцького форуму Board.Lutsk.ua Роман Петрук


«У дитинстві катався на велосипеді, багато у мене їх було. Але справжнє захоплення почалось 7 років назад. Перед першим Велоднем. Коли Дмитро Сандалов, теперішній президент «АВЛ» подарував мені велосипед, тільки для того щоб я зміг поїхати на перший в історії міста Велодень (сміється). Велосипед був зібраний з деталей велосипедів усієї на той час малочисельної вело-тусовки. Хоч він і був важким та жовтим, це не заважало мені отримувати задоволення від катання з друзями. Були поїздки на черешні, озера, пікніки, просто катання по від ранку до ночі. Сідаючи на велосипед, повертався в дитинство, в якому видно не накатався.
А 1 травня 2007 року, після короткої розмови Дімою, народилась думка про об’єднання вело та Інтернет спільноти. На Борді ми створили розділ Велоparty / VeloParty, метою якого було планування спільних вело-прогулянок, походів. Там же й проходила організація першого вело дня.
Нас було мало, усі ми були різними. Але усіх нас об’єднувало одне – велосипед. Час ішов, нас ставало більше і більше. Ми доросли до створення Асоціації, проведення та участі у всеукраїнських аматорських змаганнях. Багато хто брав участь і в міжнародних велопоходах. Змінювались класи наших велосипедів. Наприклад, у мене є і шосейний і гірський велосипеди. Щоправда по наших дорогах на шосейному не дуже покатаєшся. Тому основним на даний момент є гірський.
Деколи задумуєшся, за ці гроші, що вкладені у велосипед можна було б купити пристойний автомобіль.
Наразі, я - постійно на двох колесах, і по роботі і на відпочинку. Це дозволяє економити час, тримати організм в хорошій фізичній формі, і в принципі дуже весело.»

Директор підприємства «Шлях» Іван Мирка

«На велосипеді проїздив з дитинства. До речі, всі вони досі є у мене в гаражі. Два «зайчика», два «Аиста» і «Україна». Модного купив 4 роки назад. Був на всіх Велоднях. Брав участь у гонках у Гаразджі. 2 роки у Німеччині від’їздив великом в універ і на роботу. Велосипед - це річ для вільних людей. Машина ж - для тих, хто обтяжений, а громадський транспорт схожий на транспорт для рабів. От того мене і пре велосипед.»



Нагадаємо, під час акції «Велодень-2013» Луцьком середньовічні лицарі їздитимуть на велосипедах .
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
поліна Показати IP 17 Травня 2013 18:30
Блін, як надивлюсь, то теж хочу собі вел купити...
Forever Autumn до поліна Показати IP 17 Травня 2013 23:12
Ага.. ті самі думки)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus