USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Проблеми виникають швидше, ніж прищі у підлітка. Головне з інтерв'ю Зеленського для The Guardian

7 Березня 2020 20:48
Британське видання The Guardian опублікувало повну версію інтерв'ю з президентом України Володимиром Зеленським.

Голова держави розповів про те, як почувається на нинішній роботі, як до неї ставиться сім'я, а також про повернення Донбасу, роль олігархів та інше. НВ наводить його головні заяви.

Робота президентом. Різниця між тим, щоби грати роль президента на екрані, та бути ним у реальному житті, невелика. Але справжня робота триває цілих п’ять років, за які постає набагато більше проблем, ніж може вміститися в один сезон телевізійного шоу, і вони катастрофічні: з’являються, як прищі у 18-річної дитини і ви не знаєте, де вони спливуть і коли. Скрізь діри, і руками і ногами ти намагаєшся їх закрити. Так ми живемо. Ми закриваємо діри. Але ми не тонемо!

Міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька в санаторії з евакуйованими з Уханя через коронавірус українцями. Це був її вибір, але запропонував це я.

Скандальна розмова з Дональдом Трампом, яка ледь не призвела до імпічменту президента США. Я думаю, що Україна пройшла через цю історію з гордо з піднятою головою.

Росія і Путін. Звісно, там з’явиться новий президент. Звісно, це станеться. Який це буде президент, я не знаю. Але ми бачимо, що всі тоталітарні режими закінчують однаково.

Відсутність запрошення до Білого дому. Мені сказали, що воно готується. Мені важко це чути. Я людина, яка поважає дедлайни. Наші дипломати обговорюють це з американськими дипломатами. Я хотів би, щоби наша зустріч з Трампом була плідною.

Переїзд Офісу президента з вулиці Банкової, який так і не відбувся. Я навіть не можу сидіти за цим столом, це жахливо. Хоча попередники, мабуть, почувалися тут як вдома. Я не можу зробити ремонт: це історична будівля, тому це було би незаконно. І починаєш звикати до цього.

Старі обличчя у владі. Я зрозумів, що без досвідчених людей неможливо управляти країною. Але ці люди на середньому рівні. Це чиновники, які знають, куди поспішати, що робити, кому приносити папери.

Президент не може змінити країну самостійно. Але що він може зробити? Він може показати приклад.

Ставлення сім'ї до роботи президентом. Це важко. Їм не подобається моя робота. Я прийшов додому кілька днів тому і запитав: «Чому ніхто не вітається зі мною?». І почув власний голос по телебаченню. Це була моя промова. А мій син каже: «Не турбуйте нас, ми слухаємо президента!».

Ціна повернення Донбасу. Для кого це все робиться? Для людей. Який сенс повернути нашу територію, якщо помер мільйон людей?

Переговори з Росією. Час спливає. У нас є рік на досягнення мети. Якщо це триватиме довше, нам потрібно змінити формат і вибрати іншу стратегію.

Рух до Євросоюзу. Ми повинні дати людям впевненість, що Європейський Союз чекає на Україну. Люди не дуже вірять словам. Точніше, люди вірять у слова лише певний час. Потім вони починають чекати на дії.

Роль олігархів. Хочу, щоб вони виконували другорядні, а не головні ролі. Якщо ми обрали демократію, ми, звичайно, не можемо повісити людей. Хоча! Іноді дуже хочеться. Знаєте, чому? Бо було би швидше. Набагато швидше. Звісно, ми жартуємо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
777 Показати IP 7 Березня 2020 22:25
но мы не тонем......но и не плывем...так барахтаемся в болоте....
Арафат Показати IP 7 Березня 2020 23:00
Грати на ролі в нього виходило краще...
НЕ ГОЛОСУВАВ!!! Показати IP 8 Березня 2020 06:40
ЗЕЛЯ КРАСАВА!!!
Ббс Показати IP 8 Березня 2020 09:35
Операцii повинен робити хiрург, ремонтувати автомобiлi-автослюсар, будувати-будiвельник... Хто береться не за свою справу-буде вiдповiдний результат...
=5 до Ббс Показати IP 8 Березня 2020 11:43
Не завжди,не святі горщики ліплять.Час покаже...
Олігарх до =5 Показати IP 10 Березня 2020 10:08
Уже показав.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus