USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Корупція на митниці завдає Україні $4,8 мільярда збитків на рік, – ЗМІ

6 Серпня 2018 10:35
Від корупції на митниці Україна втрачає до 4,8 мільярда доларів США на рік. Такими є підрахунки німецької щоденної газети Süddeutsche Zeitung на основі проведеного в Києві та Одесі журналістського розслідування, повідомляє DW.

У своїх підрахунках газета посилається на документи, які містять дані щодо тисяч вантажів, що проходять через український кордон і дозволяють відстежити їхній шлях.

За даними журналістів, ця інформація доводить факти "масивної корупції" на багатьох українських митницях.

Основна схема – "передекларування" товарів за участі співробітників державних органів, коли товар у вантажі декларується як інший – той, на який передбачені нижчі мита.

Окрім митниці, до схем залучені також представники Служби безпеки України, поліції, Державної прикордонної служби та Генеральної прокуратури України.

Втрати від корупції на українській митниці "становлять набагато більше десятої частини надходжень до державного бюджету та удвічі перевищують суму кредитів, які Україна має намір взяти в МВФ, ЄС та Світового Банку в 2018 році", підсумовує Süddeutsche Zeitung.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Євген Показати IP 6 Серпня 2018 11:00
Всі ці гроші осідають в кишенях митників.Цього раніше ніхто не знав?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus