USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

ТСК назвала винних у Іловайській трагедії

20 Жовтня 2014 20:35
Тимчасова слідча комісія парламенту з розслідування трагедії під Іловайськом на Донеччині встановила, що до великої кількості загиблих у "котлі" призвели помилкові кадрові призначення в силовому блоці і неадекватні дії тодішнього міністра оборони Валерія Гелетея та начальника Генштабу Віктора Муженка- повідомляє ТСН.

У своєму попередньому звіті ТСК вказала, що основними причинами, які призвели до Іловайської трагедії стали "фундаментальні проблеми в організації оборони країни". Зокрема, невведення воєнного стану, неналежно організована оборона країни та несвоєчасне фінансування потреб армії.

"Невведення воєнного стану призвело до дезорганізації управління військовими діями, що в значній мірі спровокувало Іловайські події", - йдеться у тексті звіту.

Також, на думку членів комісії, на масову загибель бійців вплинули помилкові кадрові рішення, прийняті Муженком та Гелетеєм.

"Помилкові кадрові рішення істотно ускладнили обстановку, а неадекватні дії міністра оборони Гелетея і начальника Генштабу - головнокомандувача ЗСУ Муженка привели до трагедії", - йдеться у звіті.

Наголошується, що очільники Міноборони та Генштабу демонстрували нездатність організувати оборону країни. Члени комісії вважають, що рівень координації силових структур був і залишається незадовільним. У документі також йде мова про те, що інформація щодо реальної обстановки у секторах оборони із зони АТО не відповідала "переможним настроям міністра Гелетея і начальника Генерального штабу Муженка" і викликали повне несприйняття і відповідну агресію.

Також представники ТСК наголосили, що рішення щодо проведення операції в Іловайську не враховувало розвідувальних даних, а на виконання цього важкого завдання направили здебільшого бійців добровольчих батальйонів, які не були забезпечені достатніми силами. Звіт підтримали восьмеро членів комісії, ще троє вирішили утриматися.

Варто зауважити, що військова прокуратура назвала винних у Іловайській трагедії, а ще раніше з'явилася офіційна версія подій під Іловайськом.

Також нагадаємо, лучанин, який перебував в Іловайську напередодні Дня Незалежності України і після нього, дав коментар Інформаційному агентству Волинські Новини, та розповів про Іловайський "котел" з перших уст.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
тамила Показати IP 20 Жовтня 2014 20:54
нужно ещё посмотреть. кто в этой комиссии.Что-то подсказывает мне. что это Юлина работа-дискредитация власти.это её любимое занятие-интриги
Анонім Показати IP 20 Жовтня 2014 21:00
Хм,є кого винним зробити.Літаками дорого воювати,відправ чотири літаки,розгроми всі сапаратискі гради і котла не було б.Їм краще людей кинуту на мясо.Це не війна а домовленності.Чекаєм наступного котла в районі Дебальцивого. Підтянуть по ближче гради,і вперед.Де розвітка,де літаки?Або воюєм або...!
Егор Показати IP 20 Жовтня 2014 21:43
Складається враження що це була за здалегіть спланована зрада .Кацапи дострілювали ранених добровольців а контрактників брали в полон.За здалегіть прошу пробачення якщо кого скривдив своїм припущеням.А винних потрібно шукати після виборів коли в раду прийдуть патріоти України а не пройдисвіти .
Анонім до Егор Показати IP 20 Жовтня 2014 21:45
ТЫ КАЦАПОВ ВИДЕЛ ???
А Показати IP 20 Жовтня 2014 21:47
Верховний Гарант вихваляв Гелетея,що на "певному"етапі він виконав свою функцію,а виявляється просто вбивав своїх людей. Обох до довічного ув'язнення,без права на апеляцію і амністію.
Анонім Показати IP 20 Жовтня 2014 22:01
Які можуть бути вибори втакий тяжкий час.Ці реклами по тв за.....ли,скильки грошей викидають на агітацію(тв,бігборди,кожному поштовому ящику якась х..я)віддайте гроші на армію а не на вибори.Януковича змогли вигнати,комуністів вигнали,требуло ще регіоналів вигнати і все працюйте,ні треба вибори відмити грошей і допустити до списків знову ж цих зрадників.Галетей може вчомусь і винен але і він виконує накази.Треба шукати винних више, і народу а не комісії з депутатів.
Егор P.S. Показати IP 20 Жовтня 2014 22:41
Вважаю що Україні потрібно звертатись в міжнародний суд з позовом до гарантів Будапештської угоди.Про Будапештську угоду вже й не згадують.Знайшли собі белорусское соглашение яке і виїдиного яйця не варте.Чому білоруське соглашеніє а не узбецкое или киргистское,???Гарантів потрібно за бари брати і запитати що вони зробили для безпеки України .Питання треба ставити ребром не має захисту відновлюємо ядерний статус !!!
Хлоп до Егор P.S. Показати IP 21 Жовтня 2014 03:23
Ще кулаком по столу треба стучати голоснiше, щоб почули!!!
Українка Показати IP 20 Жовтня 2014 23:07
Кому потрібний український народ ? Ми зраджені і обкрадені українською владою, а про ще що можна говорити?
dora Показати IP 21 Жовтня 2014 10:35
Ви усі не на тому акцентуєте увагу! Цей висновок ТСК повинен мати грандіозні наслідки - аж до імпічменту кондитеру.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus