USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Нестача контрактників змусить владу оголосити сьому хвилю мобілізації

21 Червня 2016 14:14
Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик закликає військових комісарів та представників місцевої влади на Волині доносити до відома краян інформацію про переваги контрактної служби та агітувати їх вступати до лав Збройних сил України.

Про це очільник області заявив сьогодні, 21 червня, під час оперативної наради.

З його слів, незабаром демобілізують військовослужбовців п’ятої хвилі мобілізації. А це – 17-18 тисяч українців.

«Ні Президент, ні Генштаб не хочуть проводити сьому хвилю мобілізації. Тому на території країни гостро стоїть питання контрактної служби. Це люди, які потрібні армії, мають бойовий досвід або самостійно висловили бажання служити в ЗСУ», - зазначив губернатор.

Володимир Гунчик закцентував увагу на необхідності активізації спільних дій військових комісаріатів та місцевої влади по контрактних службах.

Разом із тим, з його слів, залишається відкритим питання повного поповнення бойових частин.

На думку посадовця, в містах Волині цю роботу проводять не досить активно. Тому очільник області доручив головам міст провести засідання ради оборони, переглянути планові заходи, залучити додатково представників виконавчої гілки влади, демобілізованих воїнів АТО та ветеранські організації.

«В Луцьку провели таке засідання в п’ятницю, розмова носила гострий характер, але обставини вимагають того. На території області протягом 10 днів перебували офіцери Володимир-Волинської військової частини. Вони зустрічались з представниками органів влади, військовими комісаріатами, щоб донести їм те, що основний склад вищезгаданої бригади був укомплектований саме під час п’ятої хвилі мобілізації, а нині є гостра потреба знову поповнити її склад. Я підписав доручення до представників центральних органів влади, кожен із яких закріплений за певним районом. Потрібно скомпонувати дії місцевих органів самоврядування, військових комісаріатів та центральних органів влади, аби донести до мешканців умови й переваги контрактної служби. У випадку невиконання завдань до кінця липня по контрактній службі керівництво держави змушене буде оголосити сьому хвилю мобілізації», - резюмував Гунчик.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що факт присутності 35 тисяч бойовиків-найманців на території окупованих Луганської та Донецької областей офіційно підтвердили сьогодні, 21 червня, у Луцьку.

Разом із тим понад 5 тисяч молодих людей переховуються від працівників військових комісаріатів, уникаючи строкової служби.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
ЗУПИНІТЬ ВІЙНУ Показати IP 21 Червня 2016 14:26
Горе-президенти і горе-політики України і Росії зупиніть дурну війну дипломатично, за столом переговорів. Не чіпайте простого народу і України і Росії !!! Головнокомандуючі два Порошенко і Путін невже Вас вовчиця народила і виховувала ?! Скільки горя і сліз, страдань в родинах України і Росії !!! Човпіться Ви двоє з своїми сім'ями між собою хоч лобами, хоч зброєю . ДАЙТЕ СПОКІЙ ПРОСТОМУ НАРОДУ І УКРАЇНИ І РОСІЇ !!!
квітка до ЗУПИНІТЬ ВІЙНУ Показати IP 22 Червня 2016 10:16
я підтримую!!!!
старец Показати IP 21 Червня 2016 14:30
люди вже все побачили, своїх діточок туди повлаштовуйте.
Волинянин Показати IP 21 Червня 2016 14:40
Яка н...й агітація!!! Зарплату відповідну дайте а не кинули 300у.е.(половину відрахують за всяку х..). Спитайте нациків чому вони так масово звільняються
Бім-Бом Показати IP 21 Червня 2016 14:59
Взагалі статус учасника АТО слід надавати після здобуття перемоги і вигнання останнього сепаратиста. А так ще за рік-два всі українці будуть мати пільги або земельні ділянки (1 метр на два).
Анонім Показати IP 21 Червня 2016 15:00
Скільки можна тягнути ту війну? Хтось обіцяв закінчити за місяць, та товщину кишок не знав.
Дядько до Анонім Показати IP 21 Червня 2016 22:16
Я б сказав "кишень" або, ще краще, - рахунків в офшорах!
Микола Показати IP 21 Червня 2016 15:06
Володимир Петрович,в Вас є син,пошліть його на службу в армію,покажіть приклад.
стефко до Микола Показати IP 21 Червня 2016 16:09
Нехай всі владці, починаючи з пороха, мобілізують своіх синів та зятів!!!!!! А тоді будуть братися за інших/якщо ще захочуть/!
Рожище Показати IP 21 Червня 2016 15:45
А від Рожищ нехай ідуть "патріот": Дулюк-1,2; Паламар; Шварцкоп і т.д. і т.п.
війна Показати IP 21 Червня 2016 20:37
приносить надприбуткі.тому ті хто іі розпочав закінчувати кровопролиття не збираются і дітей своіх в могилу престижну не пошлють.вони тут будуть про патриотизм байкі розказувати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus