USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Український горор увійшов у топ найстрашніших за версією The New York Times

30 Жовтня 2020 22:24
Американська газета The New York Times включила український горор «Голем» до «13 найстрашніших фільмів на Netflix». Картину описали, як «незвичайний надприродний трилер, що нагадує «Франкенштейна» та «Відьму» Роберта Еґґерса.

«Голема» зняли ізраїльські брати-режисери Йоав та Дорон Пас у Києві й Одесі. Продакшеном займалась українська компанія SE film production, пише Gazeta.ua.

У Литві 1673-го панує епідемія чуми. У поширенні хвороби звинувачують невелике єврейське селище. Ханна за допомогою стародавніх заклинань створює Голема – істоту-захисника, що дуже схожий на її власного загиблого сина. Він вбиває усіх її ворогів, але дає волю потойбічним могутнім силам, за сюжетом.

Зйомки тривали півтора місяця у 2017-му, неподалік Києва. Це було найхолодніше літо за останні роки в Україні. Пізніше режисер розповів, що низькі температури та ізольоване місце допомогли увійти в настрій горору. Додав, що у знімальну групу входили чимало місцевих жителів. Це створило мовний бар’єр. Тому швидше завершили зйомки, бо не відволікались на розмови і мали більше часу підготувати сцену.

«Узимку 2017-го я побачив кіностудію у селі Ніжиловичі під Києвом і зрозумів, що це ідеальна локація для історичного фільму жахів. Я був у захваті від ідеї зняти там горор і запропонував своєму другові та драматургу Аріелю Коену написати сценарій. Влітку того ж року ми почали зйомки», – каже продюсер Шалом Айзенбах.

Актори були наполовину ізраїльським і наполовину українським. Голема зіграв 15-річний Костянтин Анікієнко. Творці фільму назвали українця надзвичайно професійним та енергійним. Також знімався Олексій Тритенко. Відомий завдяки телесеріалу «Коли ми вдома» та стрічкам «Крути 1918», «Хайтарма».

За грим відповідала художниця Олена Андреєва, художником-постановником стала Олександра Дробот.

Прем’єра відбулася на Лондонському кінофестивалі Frightfest у Лондоні. Права на трансляцію придбали Netflix, Amazon та ITunes. Стрічка отримала три номінації Ізраїльської кіноакадемії. У прокаті зібрала $267 тисяч. Це 7,6 мільйонів гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанин Показати IP 31 Жовтня 2020 00:57
Ну хоч на нуль вийшла? Ох то вже те наше нещасне кіномистецтво.... Або відмив бабла або його катастрофічна нехватка
Анонім Показати IP 31 Жовтня 2020 07:01
Ото тільки й заслуга, що в закинутому українському селі, яких в Україні чим раз більше. Досягнення знайшли.....
Може гонор? Показати IP 1 Листопада 2020 10:32
Точніше буде.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus