USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.67 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Скрябін у симфонічних партитурах: у Луцьку лунали хіти легендарного артиста

7 Лютого 2019 22:25
Зовсім іншого Кузьму Скрябіна мали змогу почути лучани завдяки віртуозному переосмисленню відомих пісень артиста естрадно-симфонічним оркестром.

Популярні хіти Андрія Кузьменка, які увійшли до концертної програми під назвою «Шампанські очі», презентував у Волинському обласному академічному музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка оркестр під керуванням легендарного диригента Миколи Лисенка 7 лютого.

Концерт – частина всеукраїнського проекту «Skryabin.Simfo – симфонічна версія пісень Андрія Кузьменка», присвяченого 50-річчю Кузьми Скрябіна.
«Ми звикли до того, що Кузьма збирав стадіони, грав гучну музику зі своєю групою, а сьогодні ви бачите на сцені оркестр і запитуєте: «Чому?» Він все життя мріяв виступити з оркестром. А я, як диригент, усе життя мріяв зробити спільний оркестр із ним. І іноді мрії збуваються. Сьогодні така мрія втілилася в життя. Ця мрія була в Андрія, ця мрія потім була і в його родини, мами, дружини. Усі вони дуже підтримують цей проект, і ми сподіваємося вас познайомити з іншим Андрієм, з тим Андрієм Кузьменком, якого ви, можливо, ще у своєму житті не зустріли. І сподіваюся, ця зустріч відбудеться саме в цьому залі, саме цього вечора», – із такими словами на початку концерту звернувся до глядачів диригент Микола Лисенко.
У перервах між виконанням таких безсмертних композицій Скрябіна, як «Шампанські очі», «Люди як кораблі», «Мам», «Місця щасливих людей» тощо, диригент пригадав, як познайомився з Андрієм Кузьменком.
«Особисто я познайомився з Андрієм, коли йому вже було років 25, не менше. Дзвінок у двері, двері відчиняються: «Тут живуть нащадки композитора Лисенка?» Кажу, що так. «А я – Скрябін». Звісно, я злякався (сміється, – ВН), запросив до оселі, думав, що зараз будемо обговорювати «Поему екстазу», але за півгодини я зрозумів, що це псевдонім, що це сценічне ім’я і цей Скрябін до того Скрябіна (російський композитор, піаніст Олександр Скрябін, – ВН) не має жодного стосунку. І цей Скрябін вартує нашої уваги не менше, ніж будь-який класичний композитор, бо його теми співають, його теми живуть, його теми пульсують у нашій свідомості, в нашій душі», – поділився Микола Лисенко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Аноним Показати IP 7 Лютого 2019 22:48
Супер концерт
Луцьк до Аноним Показати IP 7 Лютого 2019 23:34
Шкода, що не попала, надіюсь буде відео концерту
Ніна Показати IP 8 Лютого 2019 09:54
Неперевершено зворушливо. Дякую!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus