USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 42.65 42.95
  • PLN 9.76 9.94

«Самопоміч» вимагає прийняти закон про тимчасово окуповані території

12 Березня 2017 22:11
"Самопоміч" вимагає від Верховної Ради, президента та Кабінету міністрів України прийняти закон про тимчасово окуповану територію України, який має гарантувати припинення торгівлі з окупованими територіями, повідомляє ТСН з посиланням на Facebook партії."

Окрім того закон гарантує захист професійної гідності українських військових та їхнього обов'язку захищати народ і Конституцію і збереження інституційної держави й конституційного ладу", - йдеться у документі.

Окремо у резолюції зазначається, що визнання російської окупації, фактична та юридична блокада торгівлі з окупованими територіями, посилення українських громад та невідворотність покарання за корупцію сьогодні є запорукою збереження української державності.

ЧИТАТИ ЩЕ: БЛОКАДА БЛОКАДИ ТОРГІВЛІ З ОКУПАНТОМ - ХТО НЕ ХОЧЕ ЗАВЕРШЕННЯ ВІЙНИ?

Блокаду торгівлі з Донбасом підтримала Волинська обласна рада, низка міських та районних рад області. Однак напротивагу органам місцевого самоврядування у виконавчій вертикалі інші погляди. Зокрема, губернатор Волині висловився проти блокади «торгівлі на крові».

До того ж депутати закликали владу "відмовитися від тоталітарної практики руйнування місцевого самоврядування, повернути і розвивати фінансову спроможність українських громад", а також "запобігти подальшому відтворенню політичної корупції, гарантувати відповідальність за політичну корупцію та незаконне збагачення".

Як вважають у "Самопомочі", досягти цього можна, зокрема, шляхом ухвалення нового закону про вибори до Верховної Ради України на пропорційній основі з відкритими списками; ухвалення закону про антикорупційний суд та встановлення вимоги для кожного політика, чиновника, судді пояснити походження свого майна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus