USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Луцьк очистять від тоталітарної символіки

25 Червня 2015 08:15
До Дня Незалежності місто повинні очистити від пам’ятних знаків та пам’ятників особам, причетним до комуністичного режиму: рішення про заборону публічного використання та пропаганди символіки комуністичного тоталітарного режиму у Луцьку ухвалили депутати міськради.

Під час 75 сесії Луцької міської ради 24 червня обранці громади без обговорення підтримали проект рішення, автором якого є депутат Павло Данильчук.

У документі наголошується на виконанні вимог частини шостої статті 7 Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки». Проект рішення передбачає демонтаж певних пам’ятників та пам’ятних знаків, перейменування вулиць та демонтаж тоталітарної символіки у будівлях міської комунальної власності.



«1. Здійснити демонтаж пам’ятників, пам’ятних знаків, присвячених особам, причетним до організації та здійснення Голодомору 1932-1933 років в Україні, політичних репресій, особам, які обіймали керівні посади у комуністичній партії, вищих органах влади та управління СРСР, УРСР (УСРР), інших союзних та автономних радянських республік (крім осіб, діяльність яких була значною мірою пов’язана з розвитком української науки та культури), працівникам радянських органів державної безпеки, подіям, пов’язаним з діяльністю комуністичної партії, встановленням радянської влади на території України або в місті Луцьку, переслідуванням учасників боротьби за незалежність України у XX столітті до 24 серпня 2015 року.

2. Перейменувати вулиці, провулки, інші об’єкти топоніміки Луцька, а також географічні об’єкти, розташовані на території міста, назви яких містять символіку комуністичного тоталітарного режиму до 1 жовтня 2015 року.

3. Демонтувати символіку комуністичного тоталітарного режиму у будівлях та спорудах, що належать до комунальної власності територіальної громади Луцька до 24 серпня 2015 року», – йдеться у проекті рішення, який підтримали депутати міської ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
Mik (галицька миша) Показати IP 25 Червня 2015 08:20
Якi саме пам'ятники в Луцьку зiбралися демонтувати? Реєстр - у студiю!
Круня Показати IP 25 Червня 2015 08:36
Мозгі б вам хто почистив ...
Mik (галицька миша) до Круня Показати IP 26 Червня 2015 07:31
Не хвилюйтеся за Данильчука, його мозок працює виправно. Тiльки не на користь мiста, а на користь себе, улюбленого.
Анонім Показати IP 25 Червня 2015 08:45
Це, очевидно , найболючіше і найважливіше питання сьогодення. Так само як перейменування вулиць. Це саме те на що потрібно витрачати кошти бюджету. Це нічого що в місті гнилі труби, неутеплені будинки, немає розмітки на дорогах, та подекуди й доріг. Піар всьому голова , чи не так Данильчук??? Депутат сердобольний?
Mik (галицька миша) до Анонім Показати IP 26 Червня 2015 07:26
Данильчук дбає не про Луцьк i не про Волинь, а про свiй рейтинг. Щоправда, вiн ризикує досягнути результатiв, протилежних бажаним.
Я Показати IP 25 Червня 2015 09:03
Яке ж мер...е фото цього...!!!
Перехожий Показати IP 25 Червня 2015 09:04
Ну от тепер вже точно заживемо!
Mik (галицька миша) до Перехожий Показати IP 26 Червня 2015 07:28
Заживемо... доки не помремо...
Фотон Показати IP 25 Червня 2015 09:10
Очиститись від тоталітарно-комуністичного режиму потрібно негайно,адже воно негативно впливатиме на молоде покоління в майбутньому.Допоки Україна буде в цьому зашморгу ніякої вільної держави не буде.Але притім в першу чергу розвивати інфраструктуру міста,ремонтувати те,що підлягає ремонту,обманом не підвищувати тарифи і т.д.
Хлоп до Фотон Показати IP 25 Червня 2015 10:34
Логічно. Від заводів та фабрик вже очистились, від колгоспів також, від тваринництва - все це негативно впливало на молоде покоління, і як гарно зажило молоде покоління зараз! Ще треба прапор догори ногами перевернути, текст гимна змінити, щоб по фень-шую було - почнеться справжній розквіт! І не забудемо Павла Данильчука з щасливого молодого покоління вибрати мером...
ололош Показати IP 25 Червня 2015 11:15
Ну і відкормив собі ряху пашенька... на держ харчах і псевдо народному контролі оджираєшся добре!
Анонім Показати IP 25 Червня 2015 11:23
Якщо за особисті гроші депутатів, то робіть, а за бюджетні то ні!!!!!!!!!!!!
Питання Показати IP 25 Червня 2015 12:22
Чи маємо ми якійсь вплив на оцю всю гидоту, котра засіла у міських та обласних радах? Що ліва нога схотіла, то і роблять. Вони нас, народ, питають? Що мені зараз більш заважає: радянські зірки на меморіалі чи діяльність ось такого пана Данильчука? Він не заспокоїться , поки не розвалить всю нашу державу. Депутати, напевно, рахують, що молодь, дивлячись на таку "бурхливу" діяльність нашої влади буде черапти щось розумне, добре, вічне з таких прикладів "патріотизму", ім'я якому - ІДІОТИЗМ?!
Питання. Показати IP 25 Червня 2015 12:24
Перепрошую, помилка: "Депутати, напевно, рахують, що молодь, дивлячись на таку "бурхливу" діяльність нашої влади буде ЧЕРПАТИ щось розумне, добре, вічне з таких прикладів "патріотизму", ім'я якому - ІДІОТИЗМ?!
Анонім до Питання. Показати IP 25 Червня 2015 16:56
піаряться перед виборами. ЛЮДИ - думайте за кого голосувати на виборах. ці псевдопатріоти не заспокояться поки все не знищать. будувати та створювати вони не вміють, тільки знищувати і забороняти!
Mik (галицька миша) до Анонім Показати IP 26 Червня 2015 07:34
Руйнувати, по-перше, завжди набагато легше, нiж будувати. А по-друге, iнодi руйнувати - ще й вигiднiше. (Коли руйнують не абищо-абияк, а вiдповiдно вказiвкам "згори".)
макс Показати IP 25 Червня 2015 19:02
Прос...ли все - заводи, фабрики, армію, науку, економіку. Тепер залишилися тільки символи знищити - щоб не нагадували багатим нуворишам, що свій перший мільйон вони заробили як злодії - розкрадаючи державу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus