USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 42.65 42.95
  • PLN 9.76 9.94

Активістів Євромайдану у Луцьку масово викликають на допити в прокуратуру

20 Грудня 2013 18:00
Щонайменше семеро опозиційних депутатів Волинської обласної ради викликаються для допитів у прокуратуру. Їхні прізвища фігуруватимуть у кримінальних провадженнях, відкритих у зв’язку з подіями на луцькому Євромайдані. Серед тих, кого викликають на допити, – і троє депутатів Волинської обласної ради - Олександр Пирожик, Святослав Боруцький та Микола Собуцький.

Разом із іншими депутатами від опозиційних політичних сил депутатам-свободівцям Святославу Боруцькому та Миколі Собуцькому слідчі прокуратури намагалися вручити повістки про виклик до прокуратури під час сесійного засідання Волинської обласної ради 20 грудня 2013 року. Причому, кажуть депутати, – з очевидними порушеннями термінів повідомлення про подібні виклики. Депутатів хотіли примусити з’явитися до прокуратури практично через кілька годин після отримання повісток, а не через три дні після їх вручення, як це передбачають існуючі нормативно-правові акти.

Святослава Боруцького та Миколу Собуцького викликають до прокуратури у справі за колективною заявою опозиційних депутатів обласної ради на дії працівників міліції, які, як йдеться в документі, чинили перешкоди вільному доступу депутатів до приміщення обласної ради перед початком пленарного засідання сесії облради 4 грудня 2013 року. При цьому щонайменше троє депутатів облради – Михайло Корінчук, Валентина Блінова та Людмила Кирда – зазнали насилля з боку працівників міліції, про що вони заявили у своїх виступах під час цього пленарного засідання.

Своєю чергою, Олександра Пирожика викликають до обласної прокуратури, аби допитати щодо кримінальних проваджень, відкритих проти шістьох луцьких «євромайданівців», які 2 грудня 2013 року винесли з приміщення обласної ради перевернуті догори ногами портрети Януковича та пронесли їх центральним проспектом Волі, після чого провели на Театральному майдані мітинг із різким засудженням антинародних дій чинної влади. Згідно з цими фактами органи прокуратури відкрили кримінальні провадження за статтями 295 («Заклики до вчинення дій, що загрожують громадському порядку»), 296 («Хуліганство») та 341 («Захоплення державних або громадських будівель чи споруд»).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Нормальний Показати IP 20 Грудня 2013 18:26
І мать їх туди, хай відповідають за свої вчинки...
лучанин Показати IP 20 Грудня 2013 23:11
Задовбали вже ці дупутати ображені і кинуті. Хай ікають.
мик Показати IP 21 Грудня 2013 00:46
а я б відкрив кримінальне впровадження на тих хто відкриває безпідставні кримінальні впровадження тому, що кожна людина має право любити чи не любити керівників фірми, колективу в т. ч. і цілої держави, тому що хто б не став лідером він не є символом держави
Александр до мик Показати IP 21 Грудня 2013 12:11
Ворвитесь в кабинет к своему не любимому начальнику с группой "однодумцев", устройте там дебош, потребуйте хором его отставки, возьмите его фотографии и превселюдно порвите и подумайте, есть ли что либо общего с вашими поступками и статьями УК 295,296 и 341.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus