USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

«Балаканіна і абманювання», ‒ Башкаленко про ринки

22 Лютого 2012 12:48
На двох ринках Луцька – Завокзальному та Центральному ‒ не дотримуються великої кількості норм пожежної безпеки. Попри дії влади, керівництво об’єктів не виправляє ситуацію.
Про це йшлося 22 лютого під час наради щодо дотримання правил пожежної безпеки на ринках області.
Начальник управління Держтехногенбезпеки в області Микола Кревський розповів, що ринок Завокзальний забезпечений проходами та проїздами довжиною 4 метри, якими його територію розділено на ділянки площею до 1 га, лише на 60%. «Досі триває процес погодження схеми розташування торгових об’єктів», ‒ відзначив він.
Така інформація здивувала першого заступника голови ОДА Олександра Башкаленка. Мовляв, комісія працює більш як півроку, а дирекція ринку досі погоджує документи. «А потім скільки ще ми будемо піднімати питання про зміни в тій схемі», ‒ додав чиновник.
Водночас він дорікнув представнику облспоживспілки Володимиру Горгуту. «Ми з вами домовлялися. Тепер в березні прийматимемо кардинальні рішення щодо керівника. Те, що ви кажете, це – «балаканіна» і «абманювання». Та ту схема можна було б представити Бог знає коли», ‒ зауважив посадовець.
Горгут намагався переконати Башкаленка, що ці проблеми виникли 15 років назад, тому наразі швидко їх вирішити не вдасться. «Ви хочете, щоб ми його ліквідували за три місяці. Цього ніхто не зробить. Навіть, якщо Башкаленко буде директором ринку, то він цього не зробить», ‒ сказав директор ринків.
З його слів, аби навести лад на Завокзальному потрібно зносити 40% торгових об’єктів. «Дайте нам відповідні рішення мерії чи обласної адміністрації, і ми це зробимо», ‒ відзначив Горгут.
На це Башкаленко відповів, що в березні на об’єкті треба провести навчання пожежних частин міста та перевірити проведенні роботи.
А начальник обласного управління МНС Володимир Грушовінчук запропонував здійснити тренування 20 березня. «Щоб можна було побачити те, що ви робили в цілому. І тоді прийматимемо рішення з приводу відселення тих відсотків», ‒ додав він.
Аналогічне рішення прийняли щодо Центрального ринку Луцька. Кревський доповів, що там такі ж недопрацювання як і на Завокзальному.
Горгут знову запевнював Башкаленка, що ці проблеми ‒ «задавнені» і потребують значної кількості часу на вирішення. Однак заступник голови ОДА залишився непохитним: «Скільки за день проходить людей по тому ринку? Вони ж в зоні ризику перебувають. Я не можу закрити очі і мовчати».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
хвелолог Показати IP 22 Лютого 2012 13:16
Не так цікава новина, як махачкалинський суржик "народного ізбранніка".
Лучанка до хвелолог Показати IP 22 Лютого 2012 15:38
100% :) Таке ха ха)))
Михайло Показати IP 22 Лютого 2012 14:18
1) НУ зрозуміло значить на завокзальному- старому має бути гіпер-супер маркет.... відать башкун в долі.... от і нацьковують пожежників... 2 ) скоріш загориться якийсь маркет... і фіг люди повтікають ніж ринок з контейнерами....
знаю Показати IP 22 Лютого 2012 14:52
цей чиновник гарно розмовляє на українській мові, такшо не пікайте
ПРОХОЖИЙ до знаю Показати IP 23 Лютого 2012 09:22
"На українській мові" розмовляють тільки ті , хто володіє суржиком . Інші розмовляють українською мовою.
цікавий Показати IP 22 Лютого 2012 16:52
А чому не пінімалось питання протипожежної безпеки на ринку "Привоз", що біля залізничного вокзалу? Це тому, що там все в порядку з нормами, чи тому, що той ринок тримає структура, яка належить Башкаленку?
Свояк Показати IP 22 Лютого 2012 19:08
Слід звернути увагу на той факт, що порядок на луцьких ринках прагне навести не представники мерії, а товариш Башкаленко, в чиєму підпорядкуванні донедавна був ринок "Привоз", де нині не особливо кипить торгівля. Тому головний регіАнал області в такий брудний спосіб й намагається залучити "до себе" торгашів і покупців.
покупець Показати IP 22 Лютого 2012 20:39
давно вже пора навести порядок на центральних ринках! Це ж як-ніяк теж лице міста та регіону. Сьогодні досить багато іноземних гостей їх відвідують (особливо білорусів). Ще й Євро "на носі"! А то розвели "Мумбай"...
шкабалєнко Показати IP 23 Лютого 2012 00:50
Першый заступнік под Міколая Яновичя косить :))
Петро Показати IP 23 Лютого 2012 09:31
А мені сподобалось правильно каже Башкаленко.Протипожежна безпека перш за все, що вам універмага мало?Що будете писати коли згорить?А мерія мовчить бо зами в Романюка до реальноі роботи ніякі,а він сам тим мостиком тішиться що добудували.
бацька Показати IP 23 Лютого 2012 11:15
білорус.
Пайовик Показати IP 23 Лютого 2012 11:40
Проблему потрібно вирішувати однозначно. І якщо п.Башкаленко її до веде до завершення, то буде справжня людина діла. А Г оргут просто і робити нічого не хоче,а прикривається що це давня проблема. Може і на його брехню і викрутаси знайдеться управа. Ви знаєте скільки металоконструкцій в яких стоять газові балони, а як проведено світло? Але в нього(Горгута) і голови правління Кандиби напевно для вирішення цих проблем охоти нема.Все перекриває любов до грошей(як збагатитись самим).Та навіть за такі доходи, що постпають в касу вже можна було б давно порядки навести. А Романюк друг Горгута з комсомольських часів, а далі звязки магазин-банк, магазин-банк А зараз навпаки рада-ринок,рада-ринок. А ще які махінації по ринках в районах.Цікава схема: ринки віддані в руки підприємцям єдинщикам.Розумна схема,а органи кажуть-нормально,порушень нема.Це саме,я думаю, буде скоро й в Луцьку.А де схеми розміщення об"єктів торгівлі на ринках по районах?
KJ [West UA] Показати IP 23 Лютого 2012 13:48
Хто слідкує за ситуацією з ринками має розуміти - не в пожежній безпеці проблема. Проблема в тому, що деякі особистості мають велике бажання ,,заграбастати,, собі територію, де в перспективі побудують Юванти,Каравани і т.д.
Смаркаленко Показати IP 23 Лютого 2012 14:03
Ве, що не робив би башкаленко, з прицілом на покращення власного бізнесу. Він думає, що всі дурні і робить це відкрито, цинічно і грубо, лякаючи усіх, що "заасфальтує". ... необтасене, ... . Йому мало 10 тисяч зарплати і кучі свого бізнесу. Була мове про те, що йому треба допомогти. Негайно відкривайте рахунок - я перший перерахую 2 гривні.
Вася Показати IP 23 Лютого 2012 15:45
"...Йому мало 10 тисяч зарплати і кучі свого бізнесу..." - не смішіть. Це не люди. Це ... .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus