USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Базарна земля розколола найбільшу фракцію міськради

18 Травня 2011 15:43
Секретар Луцької міської ради Григорій Пустовіт вважає, що «немає цілковитої впевненості» в тому, що рішення про передачу землі в оренду Волинській облспоживспілці було правильним, а депутат від «Батьківщини» Андрій Осіпов узагалі прогнозує скасування рішення в судовому порядку.

Про це стало відомо під час прес-конференції 18 травня.

Нагадаємо, що 5 травня Луцька міська рада прийняла рішення про передачу землі під Завокзальним ринком в оренду обласній споживчій спілці до 2036 року.

Рішенню передувала серйозна дискусія і суперечливі позиції між учасниками найбільшої фракції «Батьківщина».

Зокрема, мотиви свого голосування і думку частини «Батьківщини» озвучив депутат Сергій Григоренко.

Він зазначив, що така позиція допоможе добудувати міст над залізничними коліями, реконструювати ринок, залишити робочі місця для близько 2,5 тисяч підприємців.

«Ми встановили певний термін… Ми пішли на те, щоб ці умови – міст і реконструкція ринку – були обов’язковою умовою договору», - каже Григоренко, який голосував за передачу землі в оренду.

«Договір, який існував, був до 2014 року. Якби депутати навіть не продовжили зараз дозвіл, то в 2014 році, коли залишався би рік до виборів місцевих рад – навряд чи би депутати хотіли би сваритися з облспоживспілкою. В 2014 році, скоріш за все, термін був би продовжений», - зазначає Григоренко.

Натомість депутат Андрій Осіпов, що представляє позиію іншої частини депутатів, вважає, що спілка не виконала низку умов договору, які були передбачені колишнім договором оренди, за який проголосувала рада попередньої каденції.

Депутат каже, що на сьогодні відкрита пряма дорога аби оскаржити це рішення в судовому порядку.

«Вам не здається, що цих підприємців ми прирекли на партнерство лише з спілкою? В мене величезна кількість звернень від підприємців щодо неправомірного розірвання договору, знесення павільйонів, підняття орендної плати протягом року тричі, збирання грошей за покращення майна, тощо. Якщо є люди, які не задоволені партнерством, чому ми повинні цих людей передавати в кабалу?», - каже Осіпов.

«Спілка має непоганий зиск збагачення з майна громади. Земля належить громаді, в тому числі моїм дітям, мамі, сусідам, лучанам. Але місто отримає за 2 мільйонів, а спілка отримує від цього – понад 20 мільйонів», - продовжує Осіпов.

Депутат припускає, що тих 1,3 мільйона, які спілка зобов’язується витратити на будівництво моста, не вистачить на ці потреби - і раді доведеться доплачувати фінансування з бюджету.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Вітя Показати IP 18 Травня 2011 15:47
Осіпов розумно мислить. А Пустовіт і Григоренко взяли долю і тішаться.
Сергий Показати IP 18 Травня 2011 16:40
Пустовит взяток не берет А ты Витя не имея никаких фактов треплешься как базарная бабка
Ветеран ЗСУ Показати IP 18 Травня 2011 16:50
Осіпов лобіював інтересі луцьких магнатів аби ті на місті базару побудували торгові центри а людей викинулі на вулицю
Осіпов-орел Показати IP 18 Травня 2011 17:06
Я впевнений, що Андрій Осіпов дожме це питання і усі получать по заслугам - і Романюк, і Ткачук, і Горгут і всі-всі хто їх допоміг подеребанити міське майно. Бий гадів, рятуй Луцьк
Підпріемець Сеня Показати IP 18 Травня 2011 18:07
добудувати міст над залізничними коліями, реконструювати ринок, залишити робочі місця для близько 2,5 тисяч підприємців.Може це Осіпов буде робити ?
Лучанин до Підпріемець Сеня Показати IP 18 Травня 2011 20:29
Це повинен робити Романюк. Міст простояв стільки років, до 2014 теж достоїть. А от до 2014 можна назбирати кошти, добудувати міст, створити комунальне підприємство, наприклад "Ринок Вокзальний", де плата підприємців буде йти не комусь в кишеню, а в бюджет міста, до того ж її можна і знизити на пару грн, що буде приємно підприємцям. Це якщо з розумом підходити... На це, нажаль, Романюк не здатний...
Микола Ярославович Показати IP 18 Травня 2011 18:22
Ні, взяткок не бере. Бере квартирами.
Ярослав-предприниматель Показати IP 18 Травня 2011 19:08
Облпотребсоюз умеет выкачивать деньги у предпринимателей Даже такая мелочь вроде как услуга радиорубки и то поднялась в 2раза а раньше была даже скидка тем то дает объявления больше 10раз А туалет для предпринимателей должен быть бесплатным Можно сделать по пропускам Но один туалет должен быть бесплатным
Штріх Показати IP 18 Травня 2011 21:18
Осіпов - честь, совість, справедливість епохи!!! Геть бариг з споживспілки! Віват олігархам, що давлять базари! Базари нам не треба, а бариги хай йдуть до нас в сторожа на скоропіон працювати, разом обслуговуватимемо Осіпова, Токарського, та інших шанованих людей. А не схочуть - то їх дотиснуть, і з горе-підприємців народні адвокати зроблять безробітних, ги!
1 Показати IP 18 Травня 2011 22:35
А чи не інтереси Токарського відстоює Осіпов?
СЕРГІЙ Показати IP 19 Травня 2011 12:25
Всі хто пише про Осіпова як про чесну людину дуже сильно помиляетсю.Він заробляє гроші на тому що організовує нечесні рейдерські захвати підприемств.Я думаю що він і не це вже положив око. І зовсім він не думає про людейа тільки про свій карман.
Сергій Показати IP 19 Травня 2011 18:27
Осіпов вам паганий, а всі хто на 22 роки лишає місто без додаткових мільйонів хороші, вони чесні, як і ті хто пише ці образливі коментарі, самім до Осіпова далеко той біситесь. Жовчні люди, де порядність ваша, не дав певно заробити декому той біситесь.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus