USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Бій, в якому Савченко потрапила в полон, розслідуватиме прокуратура

12 Січня 2017 11:33
З приводу бою 17 червня 2014 року, в якому Надія Савченко потрапила в полон, Військова прокуратура України розпочала досудове розслідування.

Про це йдеться у відповіді Генеральної прокуратури України на журналістський запит, пише "Цензор.НЕТ".

"Військовою прокуратурою Харківського гарнізону внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості з ознаками кримінального правопорушення, за фактом недбалого ставлення службовими особами військової частини В0624 до служби, що спричинило тяжкі наслідки у вигляді загибелі 16 військовослужбовців, потрапляння 7 військовослужбовців у полон незаконних збройних формувань", – йдеться у документі.



В рамках цього кримінального провадження звинувачень нікому не висунуто.

Раніше лідер організації "Розвиток української молоді" Євген Господинюк заявив, що досудове розслідування відкрито проти Надії Савченко за військову недбалість. Справу зареєстровано в Єдиному реєстрі досудових розслідувань 28 листопада.

Як відомо, українська льотчиця Надія Савченко потрапила у полон до терористів у червні 2014 року. Пізніше виявилося, що вона перебувала у СІЗО, а російська влада звинуватила її у причетності до вбивства російських журналістів у зоні проведення АТО в Україні.

До слова, нещодавно, відома волонтерка Гайде Різаєва зробила шокуючу заяву щодо перебування в полоні народного депутата України Надії Савченко.

Під час прес-конференції «Надія Савченко: герой чи зрадник» волонтерка запевнила, що насправді Савченко ніколи не була в полоні і в’язниці, а також не голодувала, а все це можна назвати добре спланованою політичною акцією.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
51 омбр Показати IP 12 Січня 2017 13:47
Толку нам з того розслідуваня
2017- до 51 омбр Показати IP 12 Січня 2017 14:14
Зробити з савченко героя а потім розслідувати іі злочини це по-нашому по-украінськи і дуже "по-новому".
анонім Показати IP 12 Січня 2017 15:34
нащо було так голосно кричати- наді волю ще й героя дали. А зараз роздуплились.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus