USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Савченко вимагає ветувати скасування «її закону»

23 Травня 2017 15:12
Народний депутат Надія Савченко звернулась до президента Петра Порошенка з вимогою ветувати скасування «закону Савченко» щодо правила складання покарань та зарахування строку попереднього ув'язнення. Нардеп стверджує, що Рада скасувала її закон із порушенням Конституції.

Про це Савченко повідомила у Фейсбук.

Як зазначає депутат, «при прийнятті нових законів або внесенні змін до чинних законів не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод».

Через це Савченко просить Порошенка накласти вето на рішення парламенту скасувати її закон.

«Звертаю увагу Президента України, як гаранта Конституції України, що вiн повинен застосувати право вето щодо Проекту Закону, який було прийнято 18 травня аби не допустити порушення конституційних прав українців», - зазначила Савченко.

Савченко також звернулася до уповноваженого з прав людини з пропозицією скористатися правом на Конституційне подання про невідповідність Конституції України проекту Закону України, що було прийнято, оскільки обов'язком омбудсмена є захист прав людини.


Нагадаємо, Верховна Рада скасувала так званий «закон Савченко», який передбачає зарахування одного дня попереднього ув'язнення за два дні позбавлення волі. Відповідний законопроект №5534 підтримали 227 народних депутатів на засіданні 18 травня 2017 року.

Своєю чергою, політолог Руслан Бортник впевнений, щоскандальний «закон Савченко» зробив свою справу, і тому парламент скасував його дію.

Варто додати, начальник кримінальної поліції Вадим Троян раніше заявляв, що 700 осіб з 9000, які вийшли на свободу за «законом Савченко» (зарахування одного дня попереднього ув'язнення за два дні в термін основного покарання), затримали повторно за скоєння тяжких і особливо тяжких злочинів. Триста з них - заарештовані.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
просто людина Показати IP 23 Травня 2017 18:16
А наші конституційні права на безпечне життя Тебе не цікавлять, "льотчице" наша? Люди теж хочуть спокійно жити, відпускати дітей в школу і не боятися, що якийсь зечара серед ночі з ножем вламається в будинок. Чи інтереси купки "братви" тобі такі дорогі? Подивись статистику, чим займаються звільнені по тому дебільному закону злодіяки і вбивці.
ан Показати IP 24 Травня 2017 09:13
цікаво і що гарант дослухається до неї і накладе вето?
ан Показати IP 24 Травня 2017 09:14
певно закон і писався під якогось одного баригу.і він вже на свободі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus