USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Британські депутати не змогли відправити Терезу Мей у відставку

13 Грудня 2018 08:14
Противникам Терези Мей в партії консерваторів у палаті громад не вдалося добитися винесення їй вотуму недовіри. Вони набрали 117 голосів, а прихильники британського прем’єра – 200.

Про це повідомляє 24 канал з посиланням на видання Sky News.

Для перемоги тим, хто виступає проти Мей, потрібно було набрати більшість. Тепер нове голосування може бути ініційовано не раніше ніж через рік.

Виступаючи після голосування, Тереза Мей висловила подяку парламентарям.

«Це був довгий і напружений день. Але врешті я отримала підтримку колег на сьогоднішньому голосуванні», – зазначила вона.

Прем’єр зауважила, що громадянам країни необхідно об’єднатися і цей процес «повинен початися в Вестмінстерському палаці (де засідає парламент, 24 Канал) – з політиків різних поглядів, які об’єднаються і будуть діяти в національних інтересах».

Депутати-консерватори ініціювали процедуру голосування про недовіру прем’єру раніше. Для її початку потрібно було отримати листи з проханнями про це як мінімум від 48 чинних парламентарів, тобто 15 відсотків від кількості консерваторів у палаті громад.

Після ініціювання процедури Мей наголосила, що зміна лідера керівної партії створить загрозу для процедури Brexit. За її словами, процес виходу Великобританії з ЄС може затягнутися або навіть повністю зупинитися. Вона закликала консерваторів об’єднатися і «зробити все можливе» для Великобританії.

«Ми повинні завершити процедуру виходу з ЄС. Я готова довести її до кінця », – заявила прем’єр.

Нагадаємо, 13 листопада представники Британії та ЄС погодили проект тексту угоди щодо виходу країни з Євросоюзу. 16 листопада стало відомо, що Консервативна партія Великобританія, до якої належить Тереза Мей, зібрала достатньо голосів, щоб проголосувати за вотум недовіри до своєї лідерки.

25 листопада лідери 27 країн-членів ЄС підтримали угоду про вихід Великобританії з Євросоюзу. Тереза Мей висловила побоювання: якщо угода про Brexit провалиться, то її можуть відправити у відставку, а новим очільником країни стане лідер опозиції Джеремі Корбін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus