USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Дебати у Прилісному: бачення розвитку об’єднаної громади

8 Грудня 2016 13:00
У селі Прилісне, майбутньому центрі Прилісненської об’єднаної територіальної громади, між трьома із чотирьох кандидатів на голову ОТГ відбулися дебати. Клуб у селі був заповнений вщент: люди стояли в дверях і навіть на коридорі. Кажуть: для них таке вперше, коли всім разом можна послухати кандидатів та оцінити їхні заслуги.

Як відомо, на голову Прилісненської ОТГ претендують четверо кандидатів: Євген П'ятигорик, Ігор Терещенко, Наталія Цісарук та Інна Левчик. Остання на дебати не прийшла.

Дебати між кандидатами регламентували виключно в часі. На представлення програми і відповіді на запитання людей виступаючим виділяли по півгодини.

У планах – розвиток інфраструктури

Першим виступав Євген П’ятигорик (кандидат від партії «УКРОП»). Він у 2010 році вперше став сільським головою і очолює Городоцьку сільську раду вже другу каденцію. У своєму виступі найбільше зосередився на вирішенні господарських проблем, на які роками не знаходили кошти ні в бюджетах сіл майбутньої територіальної громади, ні в районному бюджеті, ні в обласному.
«Йду на голову об’єднаної територіальної громади, бо хочеться волі. Бо цей розподіл фінансів, який відбувається, не влаштовує. Перше завдання, яке ставлю перед собою – ремонти доріг. Краще зробити один раз якісно, ніж 200 раз як-небудь», - впевнений Євген П‘ятигорик.

У житлово-комунальному секторі планує завершити освітлення вулиць в селі Городок, розпочати цей процес в інших населених пунктах ОТГ, розчистити меліоративні канали, покращити роботу місцевого житлово-комунального підприємства, «вирівняти» тариф на водопостачання та збільшити матеріально-технічну базу цього комунального підприємства і його можливості. Крім того, хоче запровадити в селі традицію створення об’єднання співвласників багатоквартирних будинків. На його думку, це дозволить жителям повноцінно використовувати фінансовий ресурс і не платити за якісь примарні послуги.

Євген П’ятигорик вважає своїм обов’язком налагодити роботу фельдшерсько-акушерських пунктів в селах, забезпечити їх медикаментами та обладнанням, а також запровадити посаду сімейного лікаря.

Крім того, бачить розвиток сільських громад із допомогою залучення додаткових грошей у бюджет. Це, за словами Євгена П’ятигорика, можливо лише якщо керівництво ОТГ буде брати участь у інвестиційних проектах і грантах.

Наостанок додає: хоче аби в Прилісненській громаді продовжувалась робота щодо побудови дитячих і спортивних майданчиків та стадіонів. Вважає, що потрібно зберегти існуючі навчальні заклади, створювати в них належну матеріальну базу та програму навчання для обдарованих дітей.

«Не бачу сенсу закривати малокомплектні віддалені школи, тому що дітей народжується дуже багато. Поки не будуть добудовані школи в селах Карасин та Лишнівка, виступатиму проти будь-яких реорганізацій навчальних закладів», - каже кандидат.

Натомість, селян найбільше цікавило, чому кандидат з луцькою пропискою хоче очолювати об’єднану громаду.

«Працюю і живу в селі Городок, а в Луцьку проживає моя сім’я, - каже П’ятигорик. – Окрім того, у Городку проживають мої батьки і моєї дружини. Тому моя сім’я часто сюди приїздить, діти проводять тут всі канікули. Я звик тут жити і все роблю для розвитку і добробуту свого села. Мені як сільському голові доводиться бути і поліцейським, і нянькою, і людиною, яка людей мирить і розводить. Можете в наших дільничних інспекторів спитати: за сім років моєї роботи, вони в Городок майже не приїжджають».

Євген П’ятигорик запевняє, що всіма можливими і доступними способами відстоюватиме завод «Волиньторф», бо ж селяни переймаються, що його закриють.

«Це один із найбільших наповнювачів бюджету громади. Всі шість сільських голів підписували лист про те, аби завод зробили комунальним і віддали його на поруки громаді. Якщо у верхівці влади не можуть розібратися, то ми разом зможемо відстояти завод», - запевняє П’ятигорик.

Замість програми – космічні мільйони, які можна використати «на будь-що»

Заступник голови Маневицької районної ради Ігор Терещенко, який позиціонує себе як самовисуванець, але є членом політичної партії «Батьківщина», на дебати прийшов із групою підтримки. Разом із ним тут були присутні депутатка Волиньради Людмила Кирда та голова Маневицької райдержадміністрації Андрій Линдюк.
Ігор Терещенко заявив, що балотується на голову ОТГ тому що нібито відчуває себе винним перед громадою.

«На сьогоднішній день я трошки розумію, що завинив перед своєю громадою, поставив в незручне становище дуже багато людей, які нарікають можливо на… так, як приходять до мене, нарікають на місцеву владу і в принципі винний», - пояснював свої мотиви Терещенко.

Замість програми, яку б мав представити селянам кандидат, Ігор Терещенко розпочав оперувати незнайомими для людей словами та мріяти про мільйони, які надійдуть в бюджет в результаті об’єднання громади.

«Власні доходи нашої ОТГ - надходження від податку з ПДФО - сума буде орієнтовно 5 з половиною мільйонів гривень, земельний податок 2,5-3 мільйона гривень, орієнтовні власні надходження будуть 6-7 мільйонів. Ці кошти ми можемо використати з депутатами на будь-що, що ми вирішимо зробити в нашій ОТГ», - заявив Терещенко. Насамкінець також додав, що з держави надійде дотація близько 3-х мільйонів гривень.

Люди його слухали і не розуміли.

«Що він плете?», - дивувалася жінка, яка стоячи в дверях слухала промову.

Загалом бюджет Прилісненської громади після об’єднання за підрахунками Терещенка становитиме 14 мільйонів гривень. І це без додаткових надходжень і дотацій, яких Терещенко нарахував аж 37 мільйонів гривень.

Щоправда, коли люди спитали, чому будучи заступником голови Маневицької райради він не залучив з районного бюджету мільйон гривень для Прилісненської громади, Ігор Терещенко звинуватив в своєму провалі сільську голову.

«В нас почалися розбіжності з сільським головою (йдеться про нинішню голову Прилісненської сільської ради Наталію Цісарукред.) і я зрозумів, що моя присутність не треба і так сталося… - пояснює Терещенко. – Справа в тому, що треба було швидко відправити листи, скажімо так, на комісію, обговорити фінансові питання щодо вуличного освітлення та й інші напрями були. Вчасно лист не надійшов, я трошки винний, що нагрубив, бо говорив як до свого друга, і трошки заматюкався».

В кінці-кінців під час відповіді на питання людей, Терещенко заявив: він «не бачить» серед керівництва ОТГ одного із нині діючих сільських голів.

«Якщо ви питаєте, чи я бачу Євгена Васильовича (голову Городоцької сільської ради Євгена П’ятигорика – ред.) в ОТГ, то я його не бачу. Але закон не дозволяє мені його вигнати».

Мета боротися з ручним розподілом коштів

Третя кандидатка на посаду голови ОТГ Наталія Цісарук («Об’єднання «Самопоміч») пояснила, що йде на голову громади, тому що хоче боротися з ручним розподілом коштів. Що пані Наталія мала на увазі – громада так і не зрозуміла.
Замість програми дій, жінка розповідала про фінансовий стан справ в сільській раді та відповідала на звинувачення попереднього виступаючого – Ігоря Терещенка. Запевняє: чоловік кривив серцем.

«Це не наші особисті відносини з Ігорем Іллічем. Про вас, людей, там не думали, бо якби думали, то хоч би півмільйона ми отримали. Лист вчасно надійшов, і був написаний не один лист, тільки рішення блокувалися на сесії», - каже Наталія Цісарук.

Лишень пообіцяла відкрити групу в Прилісненському садочку, якщо буде збільшення дітей в селі, та посприяє тому, щоб ДНЗ громади працювали увесь рік.

p.s.Вже 11 грудня у Прилісненській об’єднаній територіальній громаді – вибори голови та депутатів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 63
виборець Прилісне Показати IP 8 Грудня 2016 13:26
Цікаві були дебати , П"ятигорик - на висоті , Наташа - розповіла ситуацію , ну а терещенко - краще б помовчав - зійшов хоч трішки за розумного. Побачим хто переможе - розум , посередині чи той що у раду ішов з гаслом "я буду боротись з п*длом линдюком " на сьогодні цілується в засос. А Ви шановні виборці думайте - від цього залежить майбутнє Вас і Ваших дітей.
Виборцю Приілсне до виборець Прилісне Показати IP 9 Грудня 2016 10:46
Уже П'ятигорик пише сам собі коментарі.
Сергій Показати IP 8 Грудня 2016 13:30
Терещенко не герой, а барига, яка в АТО торгувала аккумуляторами і запчастинами, та мутив довідки для УБД. Покидь*к і бандит. Вибір малий: або Цісарук або Пятигорик. Але об"єктивно, що господар кращий у Городку ніж у нас.
олена до Сергій Показати IP 8 Грудня 2016 13:58
Сергію, ти більше схожий на баригу
Виборець до олена Показати IP 8 Грудня 2016 15:36
А чому, ти лежав на дивані, а не пішов в окопи і не накрав собі запчастин. Можливо декілька ночей в холодному окопі і голову тобі б провітрило, а взорвалось би пару снярядів, то і писати в компі не здужав. Купили "патріоти"!!!. То один з них, який цілий вечір клацав камерою, коли був Майдан, обзивав всіх недон*сками. Вірив у КПУ. А тепер став ярим патріотом. Ганьба!!! А тих мужиків, які не служили в армії, колись мужиками навіть не вважали! Так що, мовчи!
олена до виборця до Виборець Показати IP 8 Грудня 2016 21:02
Тому що на мене не була заведена кримінальна справа і мені не прийшлось тікати в АТО, щоб "іскупіть свою віну" та все по тихому замяти. Так що мовчи сам. І взагалі то я зверталась до Сергія. І ще одне. Ті хто за покликом душі йдуть боронити свою країну, вертаючись звідти не піаряться на кожному кроці які вони геройські вояки.
Приліснянка Показати IP 8 Грудня 2016 14:11
А чого Терещенко не розповів про кримінальну справу, яка була на нього заведена? Чи він думає, що ніхто не знає про підроблене рішення сільської ради при виділенні земельної ділянки? Пятигорик з Луцька їздить на роботу, хоча каже шо це йому не мішає. Наташа все це почала і по праву саме більше заслуговує продовжувати, але досвіду для таких справ малувато.
приліснянка до Приліснянка Показати IP 8 Грудня 2016 15:16
А чому Ви її із собою не принесли, щоб всі побачили? А то всі знають , а ніхто не бачив.
прилісне Показати IP 8 Грудня 2016 14:15
От якраз Терещенко виглядав дуже переконливо а не лив водичку як дехто... За патріота,чесну і порядну людину. Не обливайте брудом командори стидно за ваші методи. А ми вже визначились: за Ігоря!
оксана до прилісне Показати IP 9 Грудня 2016 13:28
Кирда, досить строчити коментарі. Ти за злодія, але не госошуєш, бо приписана в Маневичах!
Прилісненець Показати IP 8 Грудня 2016 14:35
А що Іван вже не депутат хіба, чого за нього не згадали, тож він є на фото .А може укропи наперли то правильно зробили бо то неп*тріб.
12345 Показати IP 8 Грудня 2016 14:46
З Пятигорика толкового голови не буде, бо він вболіває лише за власне збагачення, не господар, А Терещенко - навпаки за що береться - доводить до кінця.
Виборець Показати IP 8 Грудня 2016 15:47
Чекаєте гарних промов? У нас багато хто вміє говорити. Але робити не вміють. Краще зробити мовчки!
маневичанин Показати IP 8 Грудня 2016 15:56
терещенко доводить до кінця
Мановичанин Показати IP 8 Грудня 2016 16:21
Те, до Терещенко доводить до кінця, то є погано!!! А, якщо завершує, то гуд!!!
Маневичанин до Мановичанин Показати IP 8 Грудня 2016 20:39
Руслан, ти?
Мельник Показати IP 8 Грудня 2016 16:25
Терещенко заявляє, що не збирається співпрацювати ні з Пятигориком ні з Цісарук. Більше того він і з обласною радою і депутатом по 23 округу працювати не буде. А з ким і як Ігор Ілліч збирається проблеми вирішувати? Можливо з Шуміком, який так за нього агітує. Чи поїде сам в міністерство і буде там нести такі ж нісенітнеці, які на дебатах ніс? Можливо він думає що проблеми вирішуватимуться в Прилісному не виходячи з кабінету? Ну і на останок, ви всі повинні розуміти чому його так сильно підтримують районні керівникі і БЮТ, все просто - місце Терещенка в районній раді потрібно звільнити під Веремчук Людмилу. От і думають, як поскоріше його здихатись. Політика чистої води.
мельнику до Мельник Показати IP 8 Грудня 2016 17:21
Ну прям план "шатун" місцевого розливу.
іван Показати IP 8 Грудня 2016 18:06
це називаеться ДИБІЛІЗМ, замість того щоб сказати правду про те що держава гола і боса , і коштів на отримання закладів соцзахисту нема вони мутять якісь псевдореформи , які для села нічого доброго не принесуть , що головне в цьому болоті кожне хоче долізти до халявного корита , і все тіж рила що були при януковичу повилазили , а на людей ім давно начхати , хай той при.....шний линдюк розказав громаді як прожити на пенсію , яка стала завдячуючи парашенку така як в африці , а рівень корупціі в світовому рейтингу опустився ,про европу я мовчу бо там про нас гіршоі думки ніж були при овощу
ЛЮДИНА Показати IP 8 Грудня 2016 18:46
Ще раз переконався, що все було куплено як і Женю. Ще раз показали на прикладі, що олігархи не повинні бути при владі!!! Ось такими вчинками ми точно нічого не матимемо в цій державі...
До людини до ЛЮДИНА Показати IP 8 Грудня 2016 20:37
Ага і на минулих і позаминулих виборах Женю купляли, який популярний. Не меліть дурниць. А ті що саме більше кричать про олігархів при владі - взяли та й дружно проголосували за президента-олігарха Порошенка. Де олігархи, а де ці три кандидата. Вони там родились, виросли і працювали. І якщо вже порівнювати фінансовий стан, то Терещенко дає фору двом іншим.
ЛЮДИНА до До людини Показати IP 8 Грудня 2016 21:08
Про що ви мелиле... Ви вже й самі заплутались в своєму коментарі...
укропка Показати IP 8 Грудня 2016 21:39
Одні обіцянки. Ігор Ілліч,як завжди забагато обіцяє, але нічого не робить. Як би він думав про громаду свого рідного села, то не блокував надходження кошів для своїх односельчан. Він же прилісненців підставив - це низько, непрофесійно та аморально. Боявся, що ці кошти підуть на благоустрій села не тоді, коли йому вигідно, а тоді, коли голова сільської ради не він, а Наталія.....Оце так, оце "турбота". Наталіє Олександрівно, дуже хочеться, щоб Ви перемогли, потрібно міняти людей в цій системі, де при владі ті, хто думає лише за свої амбіції та вигоду. Була в Прилісному два місяці тому- село не впізнати, видно руку гарної господині і Ви при владі лише 1 рік. Браво!
депутат бюджетки до Показати IP 8 Грудня 2016 22:32
Погано знаете роботу Натал Олександрівни, якщо в цьому році на Прилісненську с/р з райбюджету вдалося отримати десь тисяч двісті, то завдячуючи Терещенку, а решту головисі не треба було, бо звернень в бюджетну комісію не було, я свідок як член комісіі. Хто стукае, тому відкривають, але це не про Пятигорика та Цісарук - вони слабенькі голови, правда.... Виборці, не помиліться, щоб потім не шкодувати
Анонім до депутат бюджетки до Показати IP 8 Грудня 2016 23:32
не переконливо..Наталія за рік, майже без грошей зробила те, що Терещенко не зробив з грошима.За Наталію буде голосувати молодь, саме вона -молодь, змінює село.
123 до Анонім Показати IP 10 Грудня 2016 07:48
З тими грошима, що виділялись нм Прилісне, можна було в селі багато чого зробити, а Ваша "швачка" поки роздуплилася з документами, то гроші пішли назад Треба працювати на село, а не займатися чварами втрудових колективах або вирішувати власні проблеми
111 Показати IP 9 Грудня 2016 08:58
111
Виборець Показати IP 9 Грудня 2016 09:05
Як би ті вибори скоріше відбулись! Надоїло спостерігати за тим, як Ви як лебідь, щука і рак тягнете того воза в різні боки і разом з тим роз'єднуєте людей. Один думає за завод, інший за садок, третій за школу... А не час би Вам об'єднатись і разом про все це подумати у своїй "хаті", а не шукати допомоги у олігархів, чи вже забули, як один з них на уже нам "допоміг". Разом ми сила, і ніхто зі сторони нам не допоможе.
Чому Показати IP 9 Грудня 2016 09:13
Терещенко тільки поливає брудом інших, замість того щоб розповідати про свої реальні заслуги. Що зробили за рік в районній раді, Ігор Ілліч?
яяя до Чому Показати IP 9 Грудня 2016 10:20
яяя
Ніна Терещенко Показати IP 9 Грудня 2016 10:48
Люди добрі! Що з вами всіма робиться? Де ваша людяність, порядність, об'єктивність? Чому вами керує лише вовча озлобленість? У кожного є право свого вибору, так і використовуйте його. Ніхто нікому своєї думки не нав'язує? Для чого весь цей бруд? Питання не в моєму чоловікові, а це стосується всіх виборців. Заспокойтеся уже. Життя і після виборів буде продовжуватися. Як після цього дивитися в очі одне одному!
Ніна Терещенко Показати IP 9 Грудня 2016 11:47
І, взагалі, якщо ви всі такі ідеальні, правильні, справедливі - то чому гавкає під анонімом? Слабо своє ім'я афішувати? Людина, яка відповідає за свої слова, таким шляхом іти не буде. Це - ознака "дворняг", які не варті уваги.
монастирний до Ніна Терещенко Показати IP 9 Грудня 2016 13:36
варте уваги прокуратури порушення справи проти Терещенка за корупцію у виділенні земельних ділянок мамам СБУшників Радюків і нанесення побоїв середньої тяжкості. Оце дійсно варте уваги. Тюрма за сук*ю плаче!
Приліснянка до монастирний Показати IP 9 Грудня 2016 17:07
Ти якби народився і виріс в Прилісному то мав би право дзявкати а так приплелося невідь звідки і гавкотить
Маша Показати IP 9 Грудня 2016 11:51
Очільником громади , впершу чергу повинна бути людина мудра, врівноважена . А не так, як пару років назад в сільську раду зайти було страшно і стидно, бо голова І.Терещенко невміючи висловити свою думку і найти відповідних слів, прямо "матами обкладав" усіх хто під руку попаде. На останніх дебатах було видно хто з ким іде, хто з "няньками", а хто сам. Чому б було на дебатах усім разом не сісти , зразу б враження помінялося у людей.Пан Линдюк , або Веремчучка з Кирдихою думаєте переживають за нас- ні , вони свої "шкурні" інтереси вирішують.
1 Показати IP 9 Грудня 2016 11:59
Боже! Не забирай розум в цих людей!
Олександр Показати IP 9 Грудня 2016 12:40
Автори цієї статті не менш постарались спаплюжити Ігоря
депутат Показати IP 9 Грудня 2016 13:08
За один рік своєї роботи на посаді голови Н.Цісарук зробила набагато більше ніж усі її попередники разом взяті.Головною біллю і проблемою було наше вщент запущене сміттєзвалище. Поїдьте сьогодні і подивіться , колишні голови, що зараз там робиться. Дерева і кущі вирізані, трактором територія розчищена, це все зробила жінка- сільський голова, а не ви "мужики". Згадаймо наші два, не так далекі суботники ,скільки прийшло багато небайдужих людей,зі своїми пилами , сокирами, граблями... В мене питання : не стидно було Вам пани Лущук М.І. та Терещенко І.І. приїхавши подивитися на дане дійство? Могли б взути чоботи та закотити свої рукави і допомогли для всоєї громади, в пам'ять своїм предкам, спільними зусиллями впорядкувати наше з Вами сільське кладовище. Стидно. Головою бути тільки Н.Цісарук.
аля до депутат Показати IP 11 Грудня 2016 22:40
Мені здається хіба варто хизуватися тим сміттєзвалищем. Це єдине що вона зробила і то напевне перед виборами.
Прилісненець Показати IP 9 Грудня 2016 13:43
Як би не вибори на носу, так і Наташа нічого б не робила. А тут думає чим Вас взяти.
небайдужа до Прилісненець Показати IP 9 Грудня 2016 17:08
Як це думає чим взяти? Благоустрій села робився перед виборами? Наталія протягом року мовчки робила все, що могла для громади. Всі це побачили. Я собі уявляю який бардак почнеться,якщо переможе Ігор Ілліч- він КОНФЛІКТНИЙ і впертий. Свій характер нехай показує у себе в дома. Співпрацювати він буде з тими, з ким вигідно громаді, а не йому особисто. Голоси він звичайно набере, але не в Прилісному, можливо сусідні села поведуться на гарні обіцянки, можливо старі пенсіонери, які його підтримують та вчителі-пенсіонери,які вчителюють безкінечно, не даючи молоді робочих місьць. І знову старше совкове покоління буде вибирати, як має жити майбутнє села....Наташа, рятуй село.
Ніна Терещенко Показати IP 9 Грудня 2016 16:53
Шановний, пане Монастирний. Не вам судити мого чоловіка. За земельну ділянку, про яку ви згадували, рішення приймає не голова сільської ради, а члени виконкому. Тілесні пошкодження, які мій чоловік наніс вашому ж сину, були ним же спровоковані. І якби я була мужиком, я б йому ще більше вклала, саме цього він і хотів. Ваше завдання - чим побільше зганьбити мого чоловіка. Я ж до вашого розчарування повідомляю вас, що сьогодні мій чоловік отримав нагороду Верховної Ради України за розпорядженням Парубія, мій син Указом Президента нагороджений орденом Богдана Хмельницького. Я, як дружина і мама, дуже дорого заплатила за все це своїм здоров'ям. Так що, залиште нас в спокої і голосуйте так, як вам підказує ваша совість.
Олексій Борисюк Показати IP 9 Грудня 2016 23:35
Даа!!!
Ірина Скорик Показати IP 10 Грудня 2016 18:41
Шановна "небайдужа"! Я би дуже хотіла Вас бачити і вести відкриту дискусію. Які у Вас претензії до працюючих пенсіонерів? Закон це дозволяє! Ви ж за правову державу? ЗАКОН має діяти , і один для всіх! Да я працюю "безкінечно" - 36 рік. І буду працювати стільки, скільки дозволить Бог, здоров'я і закони держави!, Але думаю, що розуміння яка має бути держава в мене більше, ніж у вас ! Навчіться ОБГРУНТОВАНО, на основі закону відстоювати власну думку .В тому той біда, шановні дописувачі, що в багатьох не вистачає простої вихованості, порядності вести дискусію, а не лити бруд. Вчитись треба постійно!
небайдужа до Ірина Скорик Показати IP 10 Грудня 2016 23:03
Шановна,Ірино Михайлівно, в тому й біда наша, що за молодь ніхто не думає, і з цим потрібно щось робити, звичайно в правовому полі. Найбільший відсоток безробітних, які перебувають в центрах зайнятості- це молодь до 35 років, а в селах просто катастрофічна ситуація. Чому? Тому що старше покоління за них не думає. Звичайно, дуже зручно отримувати пенсію і зарплату і сидіти, як гриби, на своїх посадах. Велика дяка, Вам, що вчили нас, Ваші уроки були дуже цікаві і багато чого нас навчили, але Прилісненська школа, і не тільки, мусить трішки оновитись в плані молодих спеціалістів.Це моя особиста думка, дайте дорогу молоді в реалізації своїх прагнень, дайте можливість показати себе, здобути досвід. Повірте, є кому навчати, не всі хочуть від безвиході їхати за кордон в ту саму Польщу та Росію, щоб в матеріальному плані, відчувати себе впевнено в нашому суспільстві. Так, закони в нас дозволяють працювати пенсіонерам, а з підвищенням пенсійного віку, молодь і до пенсії не доживе, не говорячи про те, що у них трудова книжка порожня. Але кожен думає за себе, а в селі тим більше.
Небайдужий до небайдужа Показати IP 11 Грудня 2016 10:15
Так іди працювати в сусіднє село вчителем, там посад повно. Так ні хочеться тільки у Прилісному, щоб далеко не їздити. Молодь на те й молодь, що вона за себе сама думає.
небайдужа до Небайдужий Показати IP 11 Грудня 2016 11:12
Молодь-це частина нашого суспільства, це ваші діти, за них потрібно теж думати.І я не вчитель, щоб іти вчителювати в інше село, я говорила взагальному, просто пенсіонери-вчителі за Ігорем стоять горою, все для них, все для себе, тільки потім руками молоді будуть впорядковувати знов село, давати їм ЦУ і вчити жити.....Я так зрозуміла ТИ, один з тих грибів )))) Сьогодні вибори- йди вже голосуй.
Ірина Скорик до небайдужа Показати IP 11 Грудня 2016 12:21
І знову , шановні, Ви помилки робите. Яке Ви маєте право звинувачувати когось в його прихильності до того чи іншого кандидата чи партії? Погано я вчила, чи ви казали мені , що нащо нам ваша історія чи право! Виявляється " не моя історія чи право" , А ВАШЕ. Є таке поняття як ПРАВО НА ВІЛЬНЕ ВОЛЕВИЯВЛЕННЯ та ВІЛЬНІ ПЕРЕКОНАННЯ. Але це не означає ПРАВО НА ОБГАДЖУВАННЯ ОДИН ОДНОГО . "Молодь буде впорядковувати село" - це зовсім не зрозуміло. Якщо Ви щось конкретно зробили - молодець! Вчіться ТОЛЕРАНТНО (З ПОВАГОЮ ) ЗВЕРТАТИСЬ НАВІТЬ ДО ОПОНЕНТА. ВЧИТИСЬ, ВЧИТИСЬ... І Ви все-таки боягузи, що пишите під вигаданими іменами. А з цього все й почитається , аргументовано , на основі доведеної інформації вислови свою думку. Я теж могла б сказати хто ліс НЕЗАКОННО ріже, ХТО хабарі бере, хто бурштин копає , і всі ми їх знаємо ... АЛЕ , НЕ МАЮ ПРАВА , тому що це не доведено в суді...
да до небайдужа Показати IP 11 Грудня 2016 12:59
Барбак в голові - бардак у думках
Ірина Скорик до небайдужа Показати IP 11 Грудня 2016 11:20
Я відстоюю думку - має діяти лише ЗАКОН ! Якщо всі ми не зрозуміємо , що лише ЗАКОН в основі життя, ми будемо скочуватись і скочуватись... Не старше покоління не думає про молодь , А ВЛАДА НЕ ДУМАЄ. І як ми розуміємо - влада всі роки думала лише про власне збагачення. А про старше покоління влада думає ? Пенсія в 1300 гривень - це можливо вижити ( якщо живеш чесно лише на пенсію) ? Я наполягаю на думці - ЧЕСНО ЖИВЕШ. Звичайно, молодь безробітня. А хто ж збудував хоч одне підприємтво ? Це все складні процеси історичного розвитку . На жаль, у нас не визріла жодна політична сила , яка б думала стратегічно.
небайдужа до Ірина Скорик Показати IP 11 Грудня 2016 12:15
Що і треба було мені вияснити.. кожен думає про себе. Що вчитель, що депутат, що звичайний тех. працівник- одна планка. Нема на кого рівнятись. Тільки в молоді нема, ні стажу, ні зарплати, ні пенсії. Вони потрібні тільки в АТО. А в Ігоря є якась стратегія? Там тактикою не пахне, в голові хаос )))
Ірина Скорик до небайдужа Показати IP 11 Грудня 2016 16:26
А Вам не здається, що фразою "що вчитель, що депутат , що звичайний техпрацівник - одна планка .Нема на кого рівнятись" Ви ображаєте людей. Я жодним словом не виявила прихильності до певного кандидата. А Ви відкрито мені хамите, шановна пані! Я би дуже хотіла , щоб Ви своє прізвище написали. Я ніколи не ділила людей по статусу!!! З цього й починається ЛЮДИНА - як вона відноситься до інших - зверхньо чи ж повагою. Ви маєте власну думку - прекрасно , але не хаміть іншим. Оцінюйте власного кандидата , але відкрито. Ви ж робите "ведмежу послугу" своєму обранцю ображаючи інших. Мені дуже жаль, що Ви цього не розумієте.
небайдужа до Ірина Скорик Показати IP 11 Грудня 2016 18:39
Яким чином, я вас образила? Мій вислів- це перелік професій, які в тій чи іншій мірі мають різний вплив у суспільстві. Але ж не ті, не інші для молоді нічого не роблять, ні законодавчо, ні по-людськи. Не пам'ятаю статті в нашому законодавстві, яка заважала б пенсіонеру- педагогу бути простим пенсіонером. Так, я за Наталію, вона наша, така, як ми усі, ми готові їй допомагати і будем самі вирішувати в якому селі нам жити і яку державу будувати, щоб наші, ще маленькі дітки, були соціально захищені і не тікали з села, бо тут роботи нема. Хоча.. робочі місця є, але ж пенсіонерів не виметеш ніяким віником звідти- ЗАКОН же є. А для молоді нема ніяких таких зручних законів. Будем щось міняти і тут.
321 до Ірина Скорик Показати IP 11 Грудня 2016 16:34
Законно-на уроках травити мульку а після уроків репетиторство за гроші? Законно не іти на роботу а їхати на сесію райради вибивати додаткові відсотки за "ПРЕСТИЖНІСТЬ" Сміх тай годі - один одному готові горло перегризти при розподілі годин, село завмирає в очікуванні-хто найспритніший. На сьогодні пенсіонери-держслужбовці поставлені перед вибором-або пенсія або зарплата і що може вчителі стали на захист-ні. Все що стосується благ для себе-вчителі перші, а за іншого постояти-так ні. І не треба втирати про складний історичний розвиток. Все що сьогодні пишеться в коментарях, весь бруд-в тому є і вчителсь ка заслуга
Ірина Скорик до 321 Показати IP 11 Грудня 2016 18:26
Шановний 321! Ви явно прихильник сталінських методів - себе пишите під номером, як в ГУЛазі. Якщо Ви звертаєтесь до мене , то не обріхуйте мене особисто, я "мульку на уроках не травлю і репетиторством не займаюсь". Не хочу більше з Вами спілкуватись, тому що Ви БОЯГУЗ. Як правило такі люди вміють лише плітки збирати і звинувачувати всіх. Не бійтесь назватися , якщо Ви когось звинувачуєте !!!
аля до 321 Показати IP 11 Грудня 2016 22:49
Доброго вечора,321. Бачу тебе вчителі дуже обідили. А що репетиторство хіба примусове, чи на нього напевно ходять ті кому це треба. А що до молоді мені здається ті хто хоче працювати завжди знайдуть роботу.
аля до 321 Показати IP 12 Грудня 2016 00:19
Доброї ночі. Щось усі притихли, чекаєм результатів.
ЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ Показати IP 10 Грудня 2016 23:05
Де подівся мій коментар, чому його не опубліковано!!!!!!!!!!!!
До 123 Показати IP 11 Грудня 2016 13:48
Мабуть дитсадок заговорив... Спочатку обрали, а зараз обзиваєте. Знаєте, Наташа гарну справу робила,уміє працювати руками краще, ніж ви - це вже доведено. І очолює громаду не гірше за попередників. А що корисного ви зробили людям? До речі раджу, поцікавтесь виборами у Княгининівській ОТГ, як там працює жінка на чолі громади, і хто вона за спеціальністю.
123 до До 123 Показати IP 11 Грудня 2016 16:15
А що хіба так кидається в очі дитсадок? В нас в районі сільськими головами працюють навіть листоноші, але вони дбають за село і за людей, а не лише за власні інтереси і амбіції
До 123 Показати IP 11 Грудня 2016 17:24
О-о-о! Ваші амбіції явно зашкалюють, а власний інтерес не менший. Але як там відносно користі для громади?
123 до До 123 Показати IP 11 Грудня 2016 18:11
Ви самі зрозуміли що хотіли запитати чи ствердити

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus