USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Юрист: Депутати міськради виконали рішення суду щодо Вусенко

2 Листопада 2017 18:25
Чи дотрималися депутати вимог закону під час позачергової сесії міськради, поновивши на посаді секретаря Луцькради Юлію Вусенко та звільнивши її з посади, пояснив заступник директора юридичного департаменту.

Як повідомив у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини заступник директора юридичного департаменту Луцької міськради Андрій Максим’як, на адресу міської ради 27 жовтня надійшла постанова державного виконавця про накладення штрафу, якою Григорія Пустовіта зобов’язали виконати рішення щодо поновлення Юлії Вусенко на посаді секретаря міської ради. Згідно з постановою, на її виконання відводилося три дні, тому 1 листопада Григорій Пустовіт видав розпорядження про скликання позачергової сесії міськради, на яку винесли питання про поновлення Юлії Вусенко на посаді.
На думку юриста, рішення, яке ухвалили сьогодні депутати міськради, відповідає вимогам законодавства і виконує постанову Львівського апеляційного адміністративного суду від 4 липня 2017 року.

Щодо того, чи повинен був поновити Вусенко на посаді виконувач повноважень міського голови своїм розпорядженням, він зауважив, що поновлення повинно було відбутися рішенням сесії.

Так, зараз є чинним рішення міськради від 6 липня, де у третьому пункті зазначено «звільнити з посади секретаря міськради Юлію Вусенко», а у другому пункті – «достроково припинити повноваження секретаря міської ради». Це рішення чинне, тому що не скасоване у законному порядку. Відповідно, Григорій Пустовіт, як виконувач повноважень міського голови, не міг діяти всупереч волі депутатів, не міг одноосібно приймати розпорядження щодо її поновлення на роботі.

Попри те, що рішення апеляційного суду ухвалене на користь Юлії Вусенко, міська рада подала касаційну скаргу і зараз знову відкрите провадження з розгляду цієї скарги.
Нагадаємо, під час позачергової сесії міськради 2 листопада депутати поновили Юлію Вусенко на посаді та одразу звільнили. Дехто з обранців міської громади зауважував, що вона прагне отримати з міського бюджету 120 тисяч гривень заробітної плати за період, коли фактично не працювала як секретар міськради. Також депутати говорили про те, що Юлія Вусенко виконує вказівки Степана Івахіва задля дестабілізації ситуації у Луцьку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus